El mes de març s’ha tancat amb un total de 1.027 persones que busquen feina, el que es tradueix en un increment del 2,6% respecte al febrer. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística en un comunicat en el que posa en relleu que el nombre de persones beneficiàries d’una prestació econòmica per desocupació involuntària se situa en 157, un 0,6% més que al febrer.

El Servei d’Ocupació ha tancat el març amb un total de 1.027 persones que busquen feina, és a dir, un 2,6% més que al febrer, quan la xifra se situava a les 1.001. Un 68% d’aquests demandants de feina són homes, mentre que el 32% restant són dones. Respecte el març del 2012 hi ha una variació positiva del 20,1% pels demandants en recerca i una variació negativa pels demandants en millora un -3,5%.

De les 1.027 persones en recerca d’un lloc de treball nou, el 24,1% ho feien en treballs de la construcció, el 22,1% són treballadors no qualificats; i el 19,2% correspon a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors.

El detall per tram d’edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d’un lloc de treball es concentren principalment en el tram de 40-59 anys (46,6%). La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball porten desocupats menys de sis mesos (75,9%). Pel que fa als que estan en millora de situació laboral, el 43% tenen un contracte de treball fix i el 48,7% un contracte de treball temporal.

El Servei d’Ocupació també té registrades 193 persones que volen millorar la seva situació laboral i que busquen feina com a empleats administratius (20,7%), treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors (18,7%), i tècnics i professionals de suport (17,1%).

D’altra banda, les dades mostren que el Servei té registrades 175 ofertes de llocs de treball, el 34,3% per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 17,1% per a tècnics i professionals de suport, i un 14,9% per a empleats administratius.

Estadística assenyala que pel que fa als demandants d’alta a final de mes s’ha calculat la mitjana. Per l’acumulat dels dotze mesos hi ha una mitjana de 1.004 demandants en recerca i 186 en millora amb una variació anual positiva respecte al mateix període de l’any anterior del 46% i l’11%, respectivament. La mitjana de llocs de treball és de 206 amb un augment percentual respecte el mateix període de l’any anterior del 16%.

D’altra banda, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària s’han situat al març en 157, la majoria homes (75%). Pel que fa a la nacionalitat, són els portuguesos, amb un 36,3% els qui encapçalen la llista, seguits de prop pels espanyols amb un 32,5%, i a més distància els andorrans amb un 21%.

Estadística ha informat que al març es van comptabilitzar a través del Servei d’Ocupació, un total de 25 contractacions, de les quals dos s’han realitzat a través dels Programes de foment del treball. Aquest mes han finalitzat contracte un total de 23 persones que van ser contractades per les parapúbliques i pels comuns i una persona que va ser contractada via Govern a través del Programa de Treball Temporal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada