immigracioLes contractacions de temporers en el sector de l’hoteleria han augmentat un 3,2%, tal com ha indicat el Departament d’Estadística aquest dijous a través d’un comunicat. D’altra banda, les dades posen en relleu que a data del 25 de novembre el consum global de les quotes de temporada és del 20,7%, amb 585 autoritzacions acordades. En total s’han concedit 426 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 159 per als extracomunitaris.

Les xifres fetes públiques aquest dijous posen en evidència que la dinàmica de les contractacions el 25 de novembre se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un 12,6% menys del consum de les quotes d’extracomunitaris i en un 7,8% més del consum de les quotes per a comunitaris. D’altra banda, la contractació de personal per a les quotes de temporada 2013-2014 és superior a la de l’any anterior a la mateixa data (8 treballadors més, un 1,4%).

En general, l’evolució de les autoritzacions inicials dels decrets de quota presenta una variació negativa del 9% en comparació amb la temporada anterior. En aquest sentit, les quotes de les autoritzacions inicials per a comunitaris experimenten un lleu descens de l’1,1%, marcat sobretot pel personal de pistes i el d’agències, que presenta una evolució negativa respecte a la temporada anterior del 2,3% i 12,5%. Els sectors de lloguer d’esquí i d’hoteleria es mantenen estables en comparació amb la temporada 2012-2013.

La quota de les autoritzacions inicials per als extracomunitaris presenta una evolució negativa del 19,3%. Al contrari que la quota de comunitaris, l’hoteleria i el lloguer d’esquí presenten una evolució notablement negativa del 12,5% i 10% respectivament, en comparació amb la darrera temporada, així com el personal de pistes, amb un 24,5%.

Les dades mostren com les autoritzacions acordades per a treballadors comunitaris han anat creixent durant els últims anys, mentre que les d’extracomunitaris s’han anat reduint de manera significativa entre la temporada del 2010-2011 i la temporada del 2012-2013. En aquesta última temporada la reducció ha estat d’un 21,5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada