El nombre d’aturats puja lleugerament al febrer i se situa en els 865

servei-ocupacioEl nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina al mes de febrer és de 865, el que suposa un increment de l’1,2% respecte al gener, quan se’n van comptabilitzar 855. Així ho ha fet públic el Departament d’Estadística aquest dilluns en una nota en què també posa en relleu que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària s’ha incrementat en un 17% situant-se en 103, mentre que al gener se n’havien comptabilitzat 88.

El nombre global de demandants en recerca de feina al febrer és de 865, mentre que al gener se’n van comptar 855. Estadística destaca, però, que els demandants en recerca per aquest mes són un 13,6% inferior al febrer de l’any anterior, quan se’n van comptabilitzar 1.001.

D’altra banda, el nombre de demandants en millora a final de mes és de 212 persones amb una variació respecte al mes anterior de l’11%. Pel que respecta al nombre total de llocs de treball, és de 238, amb una disminució del 5,6%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, el nombre de llocs de treball oferts s’ha incrementat un 88,9%.

Pel que fa als demandants d’alta a final de mes per les dades acumulades en els dotze últims mesos, del març del 2013 al febrer del 2014 presenta una mitjana mensual de 960 demandants en recerca i 189 en millora, amb una variació negativa respecte al mateix període de l’any anterior del 2,9% pel que fa als demandants en recerca, i una evolució positiva de l’1% per als de millora. La mitjana de llocs de treball en els dotze últims mesos és de 258 amb un augment percentual respecte a l’any anterior del 24%.

Les dades mostren que dels 865 demandants en recerca d’un lloc de treball, el 21,7% són treballadors no qualificats; el 19,8% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 18,2% són treballadors qualificats de les indústries i la construcció. La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball (el 68,6%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. Així, del total de desocupats en recerca un 82,4% són desocupats de curta durada, mentre que el 17,6% són desocupats de llarga durada.

El detall per tram d’edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d’un lloc de treball es concentren principalment en el tram de 26 a 59 anys. Paral·lelament, mentre que la quantitat de dones en millora de situació laboral és igual que la d’homes, s’observa una proporció més gran d’homes pel que fa a la recerca, amb el 64%. Per nacionalitats, tres formen el nucli gros dels demandants: els espanyols, amb un 32,7%; els andorrans, amb el 31,8%; i els portuguesos, amb el 20,6%.

Per últim, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària s’han situat al febrer en 103, el que suposa un increment del 17% respecte al gener. Per gènere, són els homes, amb un 63,1% els que majoritàriament reben l’ajuda. Per edats, és el tram que va dels 40 als 59 anys, el que concentra la major part dels beneficiaris, amb el 66%. Pel que fa a la nacionalitat, són els portuguesos els que encapçalen la llista de beneficiaris, seguits dels espanyols i a més distància, dels andorrans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.