El mes de maig s’ha tancat amb un total de 1.176 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina, el que suposa una disminució del 0,8% respecte al mes anterior. Així ho ha fet públic el Departament d’Estadística aquest dilluns en una nota en què posa en relleu que els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària han augmentat un 4,7% passant de les 129 persones de l’abril a les 135 del maig.

El nombre global de demandants en recerca a final de mes és de 1.176 persones i el de millora de 196 persones, amb una variació negativa respecte el mes d’abril del -0,8% i el -2% respectivament. Pel que fa al nombre total de llocs de treball és de 299 amb una variació mensual negativa del -20,1% i un 42,4% respecte el mateix mes de l’any anterior. És a dir, per cada lloc de treball ofert hi ha quatre persones inscrites.

Pel que fa al càlcul de demandants d’alta a final de mes s’ha calculat la mitjana. Pels darrers dotze mesos hi ha una mitjana de 1.031 demandants en recerca i 186 en millora amb una variació positiva respecte el mateix període de l’any anterior del 38,7% i 5,2%, respectivament. La mitjana de llocs de treball a final de mes en aquest període és de 228 amb un augment percentual respecte l’any anterior del 16,9%.

De les 1.176 persones en recerca d’un lloc de treball nou, el 24,9% estaven en recerca de treballs no qualificats, el 21,3% corresponen a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 15,8% són treballadors de la construcció. Pel que fa a les 196 persones en demanda d’una millora laboral, el 21,4% correspon a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 20,9% a empleats administratius, i el 16,8% a tècnics i professionals de suport.

Les dades també mostren que s’han registrat 299 ofertes de llocs de treball, el 26,8% per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, un 19,7% per a treballadors de la construcció, així com un 14,7% per a tècnics de suport i un 14,4% per a empleats administratius.

El detall per tram d’edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d’un lloc de treball, es concentren principalment en el tram de 40-59 anys (43,6%). La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball porten desocupats menys de sis mesos (76,6%). I dels que estan en millora de situació laboral, el 47,4% tenen un contracte de treball fix i el 45,9% un contracte de treball temporal.

Aquest mes es van comptabilitzar a través del Servei d’Ocupació un total de 86 contractacions de les quals 7 s’han realitzat a través dels Programes de foment iniciats el mes de febrer del 2013, mentre que 60 s’han fet a través del Programa de Treball Temporal. D’altra banda, Estadística informa que aquest mes segueixen contractades un total de 26 persones per les parapúbliques i pels Comuns i en el cas de les persones contractades per Govern continuen treballant un total de 100 persones.

Pel que fa al nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, el maig s’ha tancat amb un total de 135 persone inscrites, 85 homes i 50 dones. Respecte a la nacionalitat, són els espanyols amb un 37% els que encapçalen la llista, seguits de prop dels portuguesos amb un 31% i a més distància els andorrans amb un 19,3%. Les dades també mostren que el 60% dels beneficiaris se situen en la franja que va dels 40 als 59 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada