aturEl nombre de demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació se situa en els 946 aquest mes de setembre, el que suposa un increment del 18% respecte a l’agost, quan es van comptabilitzar 802 persones. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística en una nota en què també assenyala que els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària augmenten un 20% passant dels 100 de l’agost als 120 del setembre.

El nombre de persones que busquen feina al setembre és de 946 i el dels que volen una millora és de 170, amb una variació respecte al mes d’agost del 18% i l’1,8% respectivament. Pel que respecta al nombre total de llocs de treball és de 186 amb una variació mensual positiva del 9,4% i un 1,6% respecte al mateix mes de l’any anterior. És a dir, per cada lloc de treball ofert hi ha cinc persones inscrites.

De les 946 persones en recerca d’un lloc de treball, el 23,5% són treballadors no qualificats, el 22% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors; i el 18% són empleats administratius. El detall per edats mostra que tant les persones en recerca com en millora d’un lloc de treball, es concentren principalment en el tram de 26-59 anys (73,3%).

Pel que fa al gènere, mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és a favor de les dones, s’observa una inversió important de proporcions pels que estan en recerca, amb el 61,2% d’homes. Per nacionalitat i temps de residència, el grup més nombrós és el dels espanyols amb 10 anys o més de residència, que representen el 33,5% del total, seguits del portuguesos amb 10 anys o més de residència que representen el 16,4%.

Les dades també mostren que pels darrers dotze mesos hi ha una mitjana de 1.010 demandants en recerca i 182 en millora amb una variació positiva respecte al mateix període de l’any anterior del 18% pel que fa als demandants en recerca i una variació negativa d’un 1,6% pels demandants en millora. La mitjana de llocs de treball a final de mes en aquest període és de 219 amb un augment de l’1,6% respecte al mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària han augmentat un 20% al setembre, situant-se en els 120. D’aquests, la majoria (76) es concentren en la franja d’edat que va dels 40 als 59 anys. Pel que fa al gènere, el 59,2% són homes i el 40,8% restant són dones. Per nacionalitats, els espanyols són els que encapçalen la llista de beneficiaris seguits de prop pels portuguesos i els andorrans.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada