Una trentena d’inversors han participat en la segona edició del NiU Demo Day, que s’ha desenvolupat aquest divendres a la sala Aquarius de Caldea. Els responsables de sis projectes d’emprenedoria han donat a conèixer les seves idees i plans de negoci amb la voluntat d’obtenir finançament per tirar-los endavant.

Entre aquests, ha aixecat molta expectació el projecte desenvolupat per dues empreses instal·lades al NiU, batejat com a Celestar i que es basa en la construcció i llançament d’un satèl.lit propi. El model de negoci es basa en el lloguer durant períodes curts per part d’operadors internacionals de satèl·lit geoestacionaris que tinguin necessitats puntuals que no puguin satisfer amb la seva pròpia infraestructura.

Entre els altres start-ups, dues desenvolupen aplicacions en el món acadèmic: una plataforma destinada a orientar als estudiants cap a solucions laborals d’acord amb el seu talent i una altra per enriquir els continguts educatius amb realitat virtual, realitat augmentada o jocs pedagògics. Un market place pel lloguer d’espais professionals durant períodes curts de temps, una aplicació per recomanar les millors estacions d’esquí per condicions i preu o una aplicació de pagament blockchain, han estat les altres iniciatives presentades.

El responsable de l’Oficina Digital d’Andorra Telecom, Cesar Marquina, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als emprenedors i inversors. Marquina ha situat l’aposta per la incubadora d’empreses i del Demo Day dins de les accions de responsabilitat pública desenvolupades per la companyia de telecomunicacions.

En aquest sentit, ha apuntat que el NiU fomenta la emprenedoria facilitant el naixement i desenvolupament de noves empreses i acompanyant-les en el seu creixement. “Les start-ups han de seguir tot un camí que té un punt clau: el finançament, que marca quines empreses poden sobreviure”.

Per la seva banda, el responsable del NiU, Miquel Gouarré, s’ha mostrat molt satisfet per la varietat i el nivell de les empreses que han exposat projectes en aquest Demo Day i s’ha mostrat convençut que el Fòrum serà una plataforma per a converses formals entre emprenedors i inversors.

ZENO QUANTUM

És una eina que permetrà als centres educatius per orientar els estudiants acadèmicament associant el seu talent a les professions pels que estan més qualificats. La plataforma aplica big data, algoritmes i intel·ligència artificial per identificar atributs i capacitats. No és però una eina d’us exclusiu del món acadèmic sinó que també permet l’autoavaluació professional o la creació d’una bossa de talent per oferir a les empreses.

FRESH SNOW

Aplicació que permet obtenir informació de la neu i de les estacions d’esquí valorades per usuaris i esquiadors experts. Utilitzant la geolocalització, situa a l’usuari sobre els camps de neu amb millors condicions o amb un preu més competitiu. Incorpora la figura de l’Snowgod, una persona que aporta informació de valor sobre la pràctica de l’esquí i de les situacions amb les que es pot trobar l’usuari

NESTED

Nested és un marketplace d’espais de treball per llogar oficines de forma flexible (contractes renovables mes a mes i sense fiança) amb un sistema de matching de talent per generar sinèrgies professionals entre el propietari de l’espai i els seus inquilins. Nested connecta empreses amb excés d’espai amb empreses, freelance i professionals que volen llogar espais de forma flexible i temporal.

TABALIVE

Plataforma educativa que proposa un canvi disruptiu en el model d’educació i els mecanismes d’ensenyament de les classes, reforçant-les amb millors eines audiovisuals i tecnològiques. L’eina tecnològica ja ha estat desenvolupada i ara treballen en la creació estructurada de continguts audiovisuals a través de YouTube, continguts de realitat augmentada i realitat virtual i jocs de caràcter educatiu.

PAYMETER

Paymeter és un sistema de pagament basat en la tecnologia blockchain per a comerços i negocis que ofereix una solució que permeti atraure clients de les proximitats cap a les zones comercials o l’interior dels negocis. Compta amb un sistema de creació i verificació de la identitat perquè els usuaris puguin comprar en botigues, apps i webs de forma segura. Projecte desenvolupat per un emprenedor anteriorment instal·lat al NiU.

CELESTAR

Desenvolupat per dues empreses instal·lades al NiU. El projecte consisteix en construir i posar en òrbita un satèl.lit propi destinat a oferir serveis per cobrir necessitats precises dels operadors de satèl.lits geoestacionaris. El satèl·lit Celestar es reubicarà a demanda en la posició orbital del client i es configurarà per satisfer les seves necessitats pel període acordat prèviament per a la missió provisional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada