Foto: ANA

El NIU d’Andorra Telecom ha presentat aquest dilluns un nou projecte. Es tracta d’una nova aplicació informàtica destinada a facilitar el procés de selecció de personal a través de la grafologia. L’impulsa Raül Martín, un emprenedor andorrà que s’ha instal·lat a la incubadora/acceleradora d’empreses d’Andorra Telecom.
El projecte s’ha planificat en tres fases diferents amb l’objectiu de convertir-se en una eina que aporti informació sobre el candidat en un procés de reclutament. “És una aplicació molt eficaç per als departaments de recursos humans de les empreses ja que permet verificar si el perfil professional de l’aspirant al lloc de treballl s’ajusta als criteris sol·licitats per la companyia, aportant un criteri de qualitat addicional en els processos de selecció de personal tradicionals”, ha apuntat Martín.
La primera versió del producte permetrà disposar d’informació a partir d’una carta manuscrita escanejada. “Es tracta d’un programa d’intel·ligència artificial que interpreta a través de la grafologia la personalitat d’un subjecte”, ha explicat. L’anàlisi d’aquesta informació ja permetrà, en opinió de l’emprenedor, millorar en un 30 per cent l’eficàcia del procés de selecció. En fases successives de desenvolupament de l’eina aquest percentatge anirà incrementant-se fins arribar al 80 o 90 % de millorar en la 3a versió del producte.
Martín ja fa dies que treballa en el projecte. Els passos ara s’orienten a la contractació de dos treballadors, un programador i un dissenyador, per poder iniciar-ne la comercialització després del període de desenvolupament que, Martín, calcula en set mesos.
Raül Martín, que ha estat acompanyat en la presentació pel responsable del NIU, Miquel Gouarré, ha destacat el paper que la incubadora/acceleradora d’empreses té en l’impuls de les start-ups. “És un lloc idoni per a que sorgeixen idees, amb un ambient que facilita l’intercanvi d’experiències i coneixements, amb el suport d’especialistes de diverses àrees que et donen suport i a més, i això és molt important, amb la possibilitat que ofereix de presentar el projecte a inversors”.
Miquel Gouarré, per la seva banda, ha fet esment que el NIU, a més de ser una plataforma pel foment de l’emprenedoria, permet visualitzar que Andorra compta amb professionals amb una visió innovadora capaços d’usar la tecnologia per crear nous negocis

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada