El nét de Sergi Mas retrata la vessant més personal de l’artista en un documental

Sergi Mas serà el protagonista de la primera incursió de la Societat Andorrana de Ciències en la producció cinematogràfica. El documental, de 25 minuts, ha estat dirigit pel seu nét, Hèctor Mas, que ha aprofitat la intimitat per descobrir un altre vessant de l’artista.

El documental sobre Sergi Mas veurà la llum per primera vegada dimarts vinent al Teatre Comunal. Té una durada de 25 minuts i recull una visió diferent del veterà artista, la que ha extret el seu nét Hèctor Mas després de gravar-lo durant més de 40 hores. Assegura que “no és un catàleg de les seves obres”, sinó que “l’interessant era aprofitar la meva proximitat i accés a la seva intimitat per oferir una cara més propera de la personal”. Considera que l’obra de Sergi Mas “ja està prou extesa per Andorra i se n’ha escrit molt”, i aquesta “era una oportunitat única de mostrar la persona que hi ha al darrere”.

El fil conductor del relat serà el debat sobre la diferència entre artista i artesà, dues vessant que s’han destacat de Sergi Mas. El documental és un encàrrec de la SAC, que inicia amb aquest treball la seva incursió en la producció cinematogràfica. La presidenta de l’entitat, Àngels Mach, ha explicat que es va escollir la figura de Sergi Mas per la seva trajectòria artística, però també el seu coneixement de la cultura tradicional andorrana i pirinenca. Mach ha posat en relleu que “ha sabut trobar l’imaginari de les tradicions i donar forma a llegendes i històries que ja no existeixen”.

El documental ha estat finançat amb 10.000 euros. La intenció de Mas és presentar-lo a diferents festivals del Pirineu i Catalunya, entre els quals, Picurt i Filmcat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *