El Nascuts per llegir 2013 tanca curs amb una festa i amb molt bones xifres de participació

Una trentena de famílies han pres part a la festa del Nascuts per llegir, que arriba a la sisena edició. La Cònsol Major, la consellera de Cultura, Maria Servat, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, han lliurat als infants inscrits al programa i que han complert els 3 anys uns diplomes i un conte il·lustrat, obsequi de la Biblioteca Pública del Govern que coordina el projecte.

El Nascuts per llegir es va iniciar el 2007 com una de les accions del Pla de Foment de la Lectura que va aprovar el Govern inspirant-se en l’experiència italiana del Natti per leggere i al qual es van adherir les biblioteques comunals. L’objectiu és que els infants d’entre un i tres anys gaudeixin del plaer d’un conte des de ben petits i que això els ajudi en el seu desenvolupament emocional i intel·lectual.

La Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria ha dedicat un dissabte al mes al programa i, fins al maig, hi han pres part 42 famílies esdevenint la segona parròquia amb més inscripcions després d’Andorra la Vella. A tot el país, n’hi ha hagut 315.

Després de la festa, s’ha celebrat la darrera sessió del Nascuts per llegir 2013. Sota el títol, “Cuques i papus”, La Minúscula ha delectat als més petits amb els seus contes i cançons.