El músic Paul Fuster farà un concert a la Seu

El músic nord-americà amb arrels familiars catalanes, Paul Fuster, actuarà el pròxim dimecres 22 de maig a la Seu d’Urgell, concert que s’emmarca dins una gira que està fent en bicicleta amb un concert diari durant dos mesos en 60 poblacions catalanes.

El concert de Fuster tindrà lloc a les deu de la nit al Pati de la Biblioteca Sant Agustí. En cas de pluja, està previst que se celebri a la sala polivalent del centre cívic El Passeig. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Amb la bicicleta construïda per ell mateix, i carregant un ampli i una guitarra també fets per ell mateix, Paul Fuster pedala de dia i actua de nit durant 60 dies seguits. Aquesta aventura la va iniciar el passat 4 d’abril a Cardona -poble natal de la seva mare-, i finalitzarà el dimarts 4 de juny a Manresa. D’aquesta manera, Fuster fusiona les seves dues grans passions: la música i la fabricació de bicicletes, i una mostra del seu estil de vida alternatiu.

 

“Repte”

El gruix del repertori del concert el formaran precisament els temes del seu últim àlbum, Repte (Chesapik, 2012), el seu quart treball i el primer en català, i que el va portar a realitzar una extensa gira per tot el territori català després de vuit anys vuit als Estats Units.

Repte, mot que dóna nom al seu darrer treball, adquireix amb aquesta gira en bicicleta una especial rellevància, dotant-lo d’un nou sentit en aquesta nova aventura. El músic carrega amb uns 100 quilos entre la bicicleta, la tenda de campanya, la guitarra, l’ampli i la cafetera que porta per apoder gaudir de moments com si fos a casa seva.

La ruta musical de Paul Fuster es pot consultar al web www.chesapik.com/paulfuster7gira2013 cada etapa té entre 15 i 60 quilòmetres i passarà per gairebé totes les comarques de Catalunya.

Paul Fuster va néixer a Minnesota (EUA), i de ben jove es va traslladar a Nova York, on va aprendre música. Va començar la seva carrera com a cantautor en anglès l’any 1997. des de llavors, ha actuat en un gran nombre de festivals i sales de concerts de Catalunya. La seva música, de caràcter independent, s’emmarca dins el folk-rock d’arrels nord-americanes.