El Museu Thyssen es marca l’objectiu d’aconseguir 60.000 visitants amb l’exposició ‘Escenaris’

thysssen

El  Museu Carmen Thyssen Andorra obrirà les seves portes el 15 de març del 2017 amb una exposició de 26 quadres anomenada ‘Escenaris’, i que va des de finals del realisme, al segle XIX, fins a l’hiperrealisme de finals del segle XX. Aquesta mostra tindrà una durada d’onze mesos i s’ha marcat l’objectiu d’atreure entre 50.000 i 60.000 visitants, segons ha explicat el director artístic del museu, Guillermo Cervera, durant una visita a les obres, que ha tingut lloc aquest dimarts al migdia.

Està previst que a finals de gener finalitzen les obres d’adequació de l’espai, i durant tot el mes de febrer es realitzaran les tasques de climatització, proves de seguretat i formació de personal, perquè quinze dies abans de l’obertura puguin arribar els quadres. Tot i que encara no s’ha acabat de definir, està previst que l’horari habitual de la sala sigui de deu del matí a set de la tarda, i tanqui els diumenges a la tarda i tot el dilluns. El preu d’entrada serà de nou euros i inclourà l’audioguia.

Les obres d’adequació del Museu Carmen Thyssen Andorra avancen a bon ritme i obrirà al públic el 15 de març del 2017. Es tracta d’un espai expositiu de 250 metres quadrats que acollirà exposicions d’entre deu i onze mesos, la primera d’elles estarà fins al febrer del 2018 i després tancarà un mes per enllestir la sala per a la segona mostra. S’ha qualificat de “museu viu” perquè l’espai reduït permet treballar millor les exposicions i fer que el públic gaudeixi més, segons ha explicat el director artístic del museu, Guillermo Cervera, aquest dimarts al migdia durant una visita a les obres de la sala, a l’antic Hotel Valira.

‘Escenaris’ serà la primera col·lecció que es podrà visitar i estarà formada per 26 quadres que van des de finals del realisme, al segle XIX, fins a l’hiperrealisme de finals del segle XX. Segons Cervera, hi haurà obres impressionistes i postimpressionistes franceses, impressionisme americà, modernisme català, cubisme, expressionisme alemany i hiperrealisme americà. Amb tot això, s’han marcat l’objectiu d’atreure entre 50.000 i 60.000 visitants durant el primer any, tot i que no poden realitzar una estimació exacta per la manca de referències.

Està previst que les obres finalitzin a finals de gener, i durant tot el febrer es realitzaran les tasques de climatització, proves de seguretat i formació de personal, perquè quinze dies abans de l’obertura puguin arribar els quadres. Cervera assegura que s’estan creant unes fortes expectatives amb aquest projecte, que pretén seguir creixent i ja estudia per al futur la possibilitat de portar exposicions reduïdes entremig de dues més destacades, treure l’art al carrer, o la creació de sinergies entre altres museus Thyssen, ja que “estem desenvolupant moltes idees però estan lligades a la consolidació del museu”.

Tot i que encara no s’ha acabat de definir, està previst que l’horari habitual de la sala sigui de deu del matí a set de la tarda, i tanqui els diumenges a la tarda i tot el dilluns. També es contempla la possibilitat de fer activitats fora d’horari com ara presentacions culturals, i s’estudia l’opció que el preu d’entrada sigui de nou euros amb l’audioguia inclosa.

Actualment s’està realitzant el procés de selecció de personal que finalitzarà amb la incorporació de cinc treballadors amb perfil polivalent, ja que es pretén que puguin desenvolupar qualsevol tasca de les previstes dins del museu com ara actuar de guia, oferir una classe a l’Educathyssen o atendre a la botiga. També hi haurà servei de vigilància les 24 hores del dia.

El Ministeri de Cultura ha destinat per al 2017 una partida d’un milió d’euros per al Patronat de la Fundació Museu Andorra (Museand), dels quals es destinaran 600.000 euros a l’adequació de l’espai que implica seguretat, climatització (la sala s’ha de mantenir a 21 graus), compra de material… Els 400.000 euros restants seran per al funcionament, tot i que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha volgut remarcar que són xifres aproximades perquè encara hi ha alguns detalls per determinar. El que sí que ha confirmat Gelabert és que la xifra que es destinarà anualment a Museand serà de 400.000 euros.

Pel que fa al lloguer de l’espai, anirà a càrrec del Comú d’Escaldes-Engordany, que pagarà 9.000 euros mensuals amb l’objectiu de dinamitzar la zona. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha recordat que s’ha fet un gran esforç per adequar tota la part alta d’Escaldes i intentar així retornar-li la vitalitat que tenia fa uns anys. Tot i que s’està treballant amb el Ministeri de Cultura, el Comú confia a recaptar part dels diners de les entrades i del marxandatge.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES