En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el dia 17 de maig, el Museu Diocesà d’Urgell presenta el projecte Banda Sonora, una proposta d’experiència musical pel Museu i la Catedral.

L’acte comptarà amb la participació del grup de polifonia tradicional Tornaveus, que oferirà un repertori de cants tradicionals del territori. Aquesta proposta enllaça amb el projecte Banda Sonora, atès que una de les músiques de Tornaveus ha estat seleccionada per acompanyar una obra plàstica en el projecte Banda Sonora.

Banda sonora és un recorregut a través de dotze obres d’art acompanyades de dotze peces musicals pensat per oferir als visitants del Museu un viatge, en què música i imatge es combinen buscant una connexió emocional. La visita al llarg de les obres seleccionades pretén funcionar com una pel·lícula amb banda sonora, on ambdues expressions artístiques estan estretament articulades, amb l’objectiu de gaudir de l’instant, aturar-se davant les obres i sentir.

Enguany el Museu Diocesà d’Urgell s’adhereix a la campanya d’actes del Dia Internacional dels Museus que organitzen de manera conjunta els museus de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran, de la qual el Museu Diocesà d’Urgell en forma part, i que s’orienta a partir del lema els museus i el futur de la tradició.

El Dia Internacional dels Museus se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

L’acte tindrà lloc demà divendres dia 17 de maig a les 19 h. a l’església de Sant Miquel, dins el conjunt catedralici de Santa Maria d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada