El proper dissabte 3 de maig es portarà a terme al Museu Diocesà d’Urgell la presentació del llibre “Tresor retrobat”, a partir de les 11:30 del matí, en un acte presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília.

Es comptarà amb l’assistència del Sr. Joan Planes, impulsor del projecte de salvament i revalorització de l’església de Sant Vicenç d’ Estamariu, sobre el qual versa el llibre presentat; el Sr. Albert Villaró, coordinador de la publicació, i la Sra. Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.
Durant l’acte es farà una aproximació al descobriment i la conservació -restauració de les pintures murals de l’antiga església de Sant Vicenç d’ Estamariu, la seva iconografia i estil, a través de les dues ponències del Sr. Pere Rovira, conservador -restaurador, tècnic en pintura mural del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; i de la Sra. Montserrat Pagès, conservadora d’art romànic del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
La presentació del llibre s’ha organitzat conjuntament entre el Museu Diocesà d’Urgell i la Fundació Sant Vicenç d’ Estamariu.

(Text: Bisbat d’Urgell)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada