El Museu Diocesà d’Urgell ha cedit les peces per la mostra Facies fidei, que serà al Museu Episcopal de Vic fins el 27 d’octubre.

El calze i la patena de Núria formen part de Facies fidei. Expressions artístiques de la Fe cristiana a la Catalunya medieval, una mostra que s’inaugurarà demà divendres 12 d’abril a les 19:30 h al Museu Episcopal de Vic (MEV), i que reuneix i relaciona obres del període medieval que han estat cedides pels museus diocesans de Barcelona, Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa i Urgell. Les peces estableixen un diàleg amb creacions de la col·lecció del museu.

L’exposició, que han presentat aquest dijous el director del museu Josep Maria Riba i el seu comissari, Marc Sureda, vol oferir les claus per interpretar l’art religiós a través de set àmbits (un per a cada peça convidada): la Creació, l’Encarnació, l’Eucaristia, la Creu, la Santedat, la Paraula i la Vida, i facilitar la comprensió de les obres en el seu context espiritual i funcional.

Paral·lelament a Facies fidei, el MEV promou i acull diverses activitats complementàries relacionades amb l’art medieval. L’Eucaristia, amb el relat evangèlic del Sant Sopar, s’il·lustra amb la pintura mural del Sant Sopar de la capella de Santa Caterina de la Catedral d’Urgell (s. XIII), que forma part del fons del MEV, i el calze i la patena del santuari de Núria (s.XIII), que ha estat cedida pel Museu Diocesà d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada