El Museu de la Moto reobrirà aquest cap de setmana amb dues jornades de portes obertes

Museu de la Moto
Museu de la Moto a Canillo. Foto: Comú de Canillo

El Museu de la Moto reobrirà aquest dissabte i ho farà des d’una nova ubicació. El nou espai està situat a l’entrada de l’edifici del telecabina de Canillo i aquest cap de setmana acollirà dues jornades de portes obertes per a tots els públics. Els horaris d’estiu seran de dilluns a dissabte de 9:30 h a 13:30 h i de 15 h a 19 h i els diumenges de 10 h a 17 h. El museu mantindrà a partir de dilluns els preus anteriors. L’entrada per un adult tindrà un cost de 5 euros i serà gratuïta pels infants de fins a 10 anys.

El nou emplaçament té una superfície de prop de 900 metres quadrats i actualment s’hi concentren 120 motos de característiques especials i diverses que s’han obtingut a partir de cessions de particulars. L’exposició es troba en una sola planta, amb un recorregut més còmode i atractiu pel visitant, i compta amb un escenari i una pantalla gegant instal·lats amb l’objectiu de rebre esdeveniments de petit format com ara conferències, presentacions o emissió de competicions esportives, entre d’altres. En aquesta línia, la primera activitat organitzada al museu tindrà lloc el pròxim dimecres 28 de juliol amb la celebració de la conferència ‘Borda Sabaté i els seus vins’ i amb una posterior degustació. El preu de l’activitat són 5 euros i es pot reservar adreçant-se al correu electrònic s.amoros@canillo.ad o bé al telèfon +376 753 637. Les places són limitades i se seguiran els protocols vigents de prevenció i seguretat de la COVID-19.

Pel que fa a la freqüentació, segons explica el Coordinador del Departament de Dinamització Turística i Cultural, Francesc Oriol, en l’anterior emplaçament, “el 60% de les visites anuals es concentraven en els mesos de juliol, agost i setembre. Ara, amb el canvi de localització, i tenint en compte que el museu està situat al costat de l’accés del sector Canillo de Grandvalira, preveiem tenir més visitants durant la temporada d’hivern”. La nova ubicació cèntrica també aproparà el museu a altres centres d’interès del poble de Canillo com el Palau de Gel o el recentment remodelat Nucli Antic, fet que contribuirà a allargar l’estada dels visitants i, en conseqüència, la freqüentació als restaurants i comerços del poble.

Les obres per a condicionar el local, que es dividirà entre el Museu de la Moto i el futur Espai Galobardes, es van adjudicar per un import de 900.000 euros. El Comú de Canillo havia de fer-se càrrec del contracte de lloguer de l’anterior ubicació a la carretera general al costat de l’església de Sant Joan de Caselles. Ara, en canvi, l’espai és propietat de la corporació comunal. El Comú de Canillo preveu donar el tret de sortida a l’Espai Galobardes de cara la tardor.

TOTES LES NOTÍCIES