Els dies 25 de maig i 8 de juny, a les 12.00 hores, la Sala d’Armes del Museu d’Areny-Plandolit serà l’escenari d’una tertúlia literària sobre el darrer llibre de l’escriptor Joan Peruga el Museu de l’elefant. El mític espai familiar servirà per evocar la figura del Dr. Pau Xavier d’Areny-Plandoliti la seva obsessió per realitzar el Gran Museu Areny de Ciències Naturals.

Ara que ja fa uns mesos que es va presentar el llibre sobre l’elefanta Júlia, i que els fidels lectors del Joan Peruga han assaborit la lectura, a mig camí entre la ficció i la història, es podrà gaudir d’una tertúlia i d’un petit recorregut per algunes de les sales de la casa, guiada pel mateix autor, que descobrirà els secrets que van inspirar les seves novel·les sobre la nissaga d’aquesta família extraordinària.

Si apropar-se a l’obra de Joan Peruga és ja un plaer, escoltar alguns fragments llegits per ell mateix en el marc de la casa d’Areny-Plandolit, es convertirà en tot un privilegi per als espectadors. L’aforament es limitat i el preu es de 4 €.

L’elefanta Júlia pujava cap a Ordino, a la República d’Andorra, més concretament al Gran Museu Areny de Ciències Naturals obra del Dr. Pau Xavier d’Areny-Plandolit, per ser-ne la vedet, però algú la fa desaparèixer misteriosament al Passeig de la Seu d’Urgell. El Pau Xavier, amb l’ajut del Mariano, un anarquista aragonès, haurà de trobar-la enmig d’una Andorra en transformació, per on deambulen espies nazis, canonges intrigants, funcionaris espanyols i francesos, empresaris aventurers… Un país nou on comença a regnar el poder omnipresent del Benefactor Altruista, l’amo de l’empresa concessionària de l’electricitat, al qual els andorrans hauran d’enfrontar-se si volen preservar la seva llibertat. A l’emoció i la ironia de les novel·les anteriors de Joan Peruga, s’afegeixen ara una trama molt cinematogràfica i uns personatges fascinants, que lliuren batalles personals intenses i fan equilibris sobre la corda fluixa d’un escenari canviant. El museu de l’elefant és una obra madura, profunda, que fa que el lector miri amb un ull el seu interior i amb l’altre el país que l’envolta.

Joan Peruga neix a Santalecina (Osca). Es llicencia en Geografia i Història a la UAB de Barcelona, des d’on arriba a Andorra per quedar-s’hi. Col·labora de manera assídua a la premsa andorrana i alguns dels articles es reuneixen a Dijous remenats (2001). Les seves cròniques de viatges aparegudes també en premsa són l’origen del llibre El temps estanyat (1994), pel qual rep el premi Tristaina de periodisme. Com a narrador publica Últim estiu a Ordino (1998), que rep el premi Fiter i Rossell de novel·la i és acollida amb entusiasme pels lectors d’Andorra i Catalunya. La novel·la La República invisible (2004) ha estat traduïda al romanès per l’editorial Meronia de Bucarest (2006). És cofundador i primer director de la revista Portella Andorra Lletres Arts, que ha irromput amb força en el panorama cultural andorrà. El museu de l’elefant ha estat finalista del premi El lector de l’Odissea 2012.

Reserves i informació al tel.:839 760 o museusandorra@gmail.com

www.museus.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada