Gastronomia: El musclo, un mol·lusc amb alt contingut en minerals

El musclo no és tan sols un aliment present en un bon aperitiu o en una bona paella, sinó que també té un contingut nutricional interessant, amb les vitamines i els minerals com a principals qualitats. A més a més, aquest mol.lusc és ric en greix poliinsaturat, especialment del grup Omega-3, que es troba, principalment, en el peix blau, els fruits secs i en l’oli d’oliva.

Els estudis nutricionals indiquen que el consum global de greixos en la nostra dieta no hauria de superar el 35% del total de calories ingerides, dels quals al voltant del 25% haurien de ser del tipus mono i poliinsaturat. Al contrari del que passa amb els greixos saturats, els poliinsaturats ajuden a portar una dieta equilibrada i a moderar els índex de colesterol en la sang.

D’entre els aspectes positius dels greixos Omega 3, podem esmentar la reducció del risc de patir malalties coronàries i l’estimulació de les funcions cerebrals i oculars, entre d’altres.

Com dèiem, el musclo té alts índexs de minerals en la seva composició; en destaca el ferro però també d’altres com el iode, el fòsfor i el calci, que ajuden a mantenir en bon estat l’estructura òssia.

Com sabem que els musclos estan en òptimes condicions? D’entrada, quan els comprem frescos a la peixateria, han d’estar tancats. També s’ha de tenir present que com més pesin, millor, perquè això vol dir que conserven més aigua i que estan més frescos.

Si els volem guardar és millor que els posem en un envàs tapat amb un drap humit. No s’hauria de deixar en la bossa de plàstic ni tampoc submergir-los en aigua. Tampoc han de rebre molt de fred i, per això, el millor lloc a dins de la nevera és a la part baixa.

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.