El Mundial de Rallycross arriba a Noruega. Albert Llovera estarà a Hell

Albert Llovera va iniciar el desplaçament a la terra dels fiords, amb la voluntat de continuar la seva progressió en una especialitat del món del motor esport que està creixent de manera ràpida, tant a nivell d’equips participants com d’afeccionats en els aforaments dels circuits.

En el circuit de Hell, situat a més de 500 km, al nord d’Oslo, s’espera que els afeccionats en les graderies superin els 25.000. Sens dubte, és un dels escenaris més espectaculars del mundial de l’especialitat. El traçat de la pista supera per poc el quilòmetre (1019 metres), amb el 67% d’asfalt i la resta (37%) terra.

Llovera s’ha desplaçat a Hell amb una baixa important en el seu equip tècnic, així ens ho explicava abans de marxar cap a terres noruegues: “És cert, es tracta Àlexia Llobera (la seva neboda), la nostra enginyer habitual durant aquesta temporada. Àlexia ha estat contractada per l’equip Hyundai que disputa el Campionat del Món de Ral·lis i tota aquesta setmana ja estarà treballant amb ells, en el Ral·li de Sardenya. Joan Navarro, que ja ha estat amb nosaltres en diverses carreres en passades temporades, ocuparà el seu lloc en el traçat de Hell”.

Quant a les novetats tècniques, que Albert va anunciar al final del meeting de Silverstone, sembla que no estan del tot confirmades per a la cita noruega: “És evident que hem treballat ràpid i bé, però el marge de temps era molt just. En aquests moments encara no podem afirmar que tindrem l’evolució de l’accelerador (accelerador electrònic) per a competir aquest cap de setmana. El potenciòmetre pilotat ja ha sortit de fàbrica però cal instal·lar-lo en el PROTO. Si considerem que no hi haurà el temps suficient per a poder provar la nova evolució, ho deixarem per a Suècia”.

El timing a Hell (Noruega) serà semblant a l’habitual en altres meeting del calendari. El divendres (dia 14) a la tarda, a partir de la 18,00 hores, Llovera tindrà l’oportunitat de reconèixer la pista noruega.
La mànigues de qualificació es disputaran al llarg de les jornades següents, les dues primeres (Q1 i Q2) el dissabte (dia 15), mentre que a partir de les 10,00 hores del diumenge (dia 16), és correran la Q3, Q4, semifinals i final.