El múixer Lázaro Martínez tanca la temporada reeditant el títol de campió d’Espanya

El múixer del Club Andorra Mushing, Lázaro Martínez, ha tancat la temporada de competició de múixing afegint dos nous títols al seu palmarès. A principis de març es va penjar al coll la medalla d’or en categoria de 6 gossos nòrdics al Campionat d’Espanya 2016 celebrat a Baquiera Beret. Abans, va tancar amb èxit la seva participació a la cursa francesa per etapes La Valgaude, convertint-se en el guanyador de mitja distància en categoria de dotze gossos.

El gran repte que s’havia marcat per aquest curs 2015/2016 era el Campionat del Món de Múixing que s’havia de disputar a Alemanya al febrer i que es va suspendre per la falta de neu.

El corredor de l’Andorra Mushing es mostra satisfet de la temporada tot i la suspensió del mundial. «És cert que el meu gran repte aquest any era repetir el títol de campió del món en gossos nòrdics, però la falta de neu a Alemanya va obligar l’organització a suspendre la prova. Per a nosaltres ha estat un cop dur ja que ens feia molta il·lusió representar Andorra a nivell mundial i havíem plantejat tota la temporada al voltant d’aquest certamen, però, malgrat tot, estic molt content. Si fem balanç, el triomf a La Valgaude i a Beret són molt importants i confirmen que som l’equip a vèncer en categoria de gossos nòrdics. Estic molt satisfet del rendiment del meu equip. Han treballat molt bé i això em fa sentir especialment orgullós».

A banda d’aquests dos nous títols, Lázaro Martínez està molt satisfet del reconeixement que va rebre el passat 19 de març en el marc de la darrera prova de la II Copa Gos Àrtic, competició de promoció de l’esport amb gossos. El múixer va rebre el Premi Especial Advance per la seva trajectòria en aquest esport. Un guardó amb què l’organització de la Copa Gos Àrtic va voler reconèixer tota una vida dedicada al múixing.

Martínez encara ara unes setmanes de descans obligat (amb altes temperatures els gossos no poden competir) i passat l’estiu, amb la baixada de temperatures, iniciarà la seva pretemporada d’entrenaments, amb una data ben assenyalada ja al calendari, el pròxim mes de novembre amb el Campionat d’Europa de múixing terra a Alemanya.

Foto: Joan Enric Clofent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.