El ‘Moviment Jove’ capta les inquietuds dels joves d’Andorra a través d’uns tallers

El projecte ‘Moviment Jove’ es troba a la fase on les joves i els joves d’Andorra han de dir la seva. Durant aquestes setmanes s’han fet uns tallers amb joves d’Andorra perquè parlessin amb llibertat de les seves necessitats, inquietuds i preocupacions. D’altra banda, els joves que no han pogut participar-hi tindran l’oportunitat de fer les seves propostes a partir del 18 de març.

Els tallers van començar a finals de febrer a Barcelona, amb les joves i els joves que viuen i estudien a la ciutat. A continuació, aquesta setmana, s’han fet tres tallers a Andorra: el primer amb joves de 25 a 30 anys, el segon amb joves de 12 a 17 anys i, l’últim, amb joves de 18 a 24 anys. Per acabar, el proper 12 de març, es farà l’últim taller a Tolosa perquè els estudiants que resideixen allà també puguin expressar-se.

Els tallers han tingut una bona rebuda per part de les i els joves i han valorat positivament el sentir-se protagonista del projecte. Durant les sessions, d’unes dues hores aproximadament, les i els joves podien expressar les seves necessitats, inquietuds i preocupacions i, posteriorment, s’encarregaven de fer propostes de millora.

Aquests tallers s’han fet amb un número reduït de joves per tal de facilitar la conversa, per això, a partir dels 18 de març i fins al 31 de març, al web http://www.movimentjove.com/participa, les joves i els joves podran llegir les propostes sorgides dels tallers i, a més a més, afegir aquelles que creguin que falten.

Per últim, del 4 d’abril al 22 d’abril, s’obrirà la votació final on les joves i els joves hauran de valorar i prioritzar les propostes. Finalment, amb aquestes propostes i els coneixements obtinguts, s’elaborarà un “Informe de la Joventut a Andorra” que servirà de referència i d’orientació per a definir i desenvolupar polítiques i programes de joventut al país.

El Govern d’Andorra, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove Andorra, amb la col·laboració del CRES i del diari BonDia, formen part d’aquest projecte participatiu que ajudarà a assentar les bases per a definir i impulsar les polítiques de joventut i les intervencions a desenvolupar segons les necessitats i els recursos disponibles.

TOTES LES NOTÍCIES