El MoraBanc Andorra suspèn a la pista de l’Estudiantes (81-72)

L’equip del Principat es queda pràcticament sense opcions de disputar la Copa després de sumar la novena derrota de la temporada (7-9) a la pista del Movistar Estudiantes. A remolc durant tot el partit, els andorrans han desaprofitat un empat a 59 a vuit minuts del final. Andrew Albicy MVP amb 16 punts, 4 assistències, 1 tap per un 24 de valoració

Després de la dolorosa derrota de la passada jornada contra el San Pablo Burgos, el MoraBanc Andorra necessitava guanyar els últims dos partits de la primera volta (Estudiantes fora i Barça a casa) per intentar classificar-se per a la Copa. A Madrid però, l’equip de Joan Peñarroya no ha pogut sumar la que hagués estat la tercera victòria consecutiva lluny de la Bombonera

El partit ha començat de la pitjor manera amb un 8-0 de sortida. El conjunt de Salva Maldonado, més endollat en atac, fent mal en el rebot, ha arribat a tenir un màxim de deu punts (16-6) davant un MoraBanc Andorra que ha anat entrant en partit poc a poc. Un 6-10 de parcial ha deixat un 22-16 al final del primer quart. A l’inici del segon s’ha tornat a repetir la pel·lícula i un 7-0 de sortida ha encès tots els llums d’alarma amb un 33-18, la màxima diferència del conjunt estudiantil (+15). Quan semblava que l’equip madrileny podia trencar el partit, el MoraBanc Andorra, amb Albicy a pista, i amb l’ajuda de Jaka Blacic i Vlado Jankovic, ha reaccionat per arribar al descans amb un 43-34.

A la segona meitat l’equip de Joan Peñarroya ha començat amb el ganivet entre les dents conscient del que hi havia en joc. Un 0-4 de sortida apropava als andorrans al marcador (43-38), cinc punts de diferència que es convertien en deu (55-45 / 57-47) per acabar el tercer quart amb un 59-55 gràcies a un 2-8 final. En aquell moment, a deu minuts per al final, el MoraBanc Andorra, conduït per un gran Albicy, ha víscut els seus millors moments. Un 0-4 de sortida deixava un 59-59 en un Wizink Center que ja s’olorava el pitjor. Fins i tot Vlado Jankovic ha desaprofitat un triple des de la cantonada que hagués donat la volta al marcador. Quan més contra les cordes estava el Movistar Estudiantes, els tirs lliures (l’Andorra ha entrat en bonus molt aviat), el desencert visitant en atac (24/64 en tirs de camp), o la lluita en el rebot (40/32), ha facilitat i molt la feina al conjunt estudiantil que amb un 22-13 de parcial ha acabat fulminant pràcticament qualsevol opció andorrana d’anar a la Copa (81-72).

Ara el MoraBanc Andorra es jugarà les remotes opcions que li queden de classificar-se per a la Copa en la dissetena i última jornada de la primera volta. El partit, a la Bombonera, contra el Barça Lassa, es disputarà el diumenge 21 de gener a les 18:30h. L’enfrontament el podreu seguir en directe per Ràdio Nacional i Andorradifusio.ad