El Món Màgic de les Muntanyes finalitza amb un gran èxit de participació

mon-magic-muntanyesLa Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell fa una bona valoració de la participació dels ciutadans urgellencs en els actes programats dins la campanya nadalenca ‘El Món Màgic de les Muntanyes’. Meritxell Planes, regidora d’Infància i Joventut, ha explicat que “des de la primera activitat del Món Màgic de les Muntanyes, l’Encesa de Llums, fins la darrera que ha tancat aquesta programació Nadalenca, la Cavalcada de Reis, s’han congregat milers de persones entre nens i nenes, joves i famílies. N’estem satisfets i volem agrair l’esforç de totes les persones i col·lectius que ho han fet possible”.

L’Encesa de Llums, organitzada pel grup de Diables de l’At Urgell i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Dansa i els Minairons, donava el tret de sortia al Món Màgic de les Muntanyes amb una plaça dels Oms plena de gom a gom.

Els Mercats de Nadal, organitzats per artesans i comerços de la comarca han reunit, un any més, un bon nombre de paradistes. Aquests mercats estan destinats a potenciar el comerç local, i al mateix temps facilitar les compres nadalenques. Com a novetat d’enguany es va celebrar un mercat de 2a mà al carrer dels Canonges i la Fira de Reis. Pel que fa a la campanya comercial cal destacar el concurs d’Instagram d’aparadors i façanes nadalenques amb l’impuls de la Unió de Botiguers i el col·lectiu IgersSeu.

Les activitats dirigides als més petits van concentrar un gran nombre de participants; durant la cagada del Tió de la Freita, tot i el mal temps, es van lliurar 900 bosses amb més de 14 obsequis de diferents col·laboradors; pel que fa al Parc de Nadal, durant els tres dies de durada, van passar pel poliesportiu municipal uns 2.000 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. En destaca com a novetat el Parc de Nadal jove, organitzat per l’entitat juvenil El Gall Negre.

També ha obtingut una gran afluència de públic, com és habitual, la tradicional Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient arribats pel canal d’aigües tranquil·les del Parc Olímpic del Segre. L’acte ha comptat, per segon any consecutiu, amb la màxima implicació de les AMPA de la ciutat que han elaborat les corresponents carrosses i han aportat gairebé 200 infants com a patges dels Reis que els han acompanyat fins arribar a la sala de Sant Domènec, on Melcior, Gaspar i Baltasar han recollit les cartes portades en mà per centenars de nens i nenes de la ciutat.

Quant als tallers intergeneracionals van tenir, també, molt bona rebuda. Des de l’Esplai de la Gent Gran s’han explicat trucs i idees per guarnir la taula pels àpats d’aquests dies, s’han donat receptes de plats de cuina típica nadalenca i idees per guarniments.

Una de les novetats d’enguany en el programa del Món Màgic i que se suma a la crida de participació d’entitats i clubs de la ciutat, ha estat el Món Màgic en Patins que organitzava el Club de Patinatge la Seu. S’hi van reunir diferents clubs de patinatge de Catalunya oferint un espectacle que va agrupar un nombre considerable de públic.

D’entre les activitats culturals que s’han dut a terme dins del programa de Nadal, cal destacar-ne el concert Cançons del Pirineu d’Artur Blasco i el Cant de la Sibil·la a la Missa del Gall de la Seu d’Urgell, retransmès en directe pel Canal33 de Televisió de Catalunya.

Pel que fa a les activitats esportives, la cursa de Sant Silvestre amb més de 1000 inscrits va cloure l’any amb rècord de participants.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que “el camí de la feina conjunta amb les entitats, els ciutadans i l’Ajuntament és el que volem seguir treballant per a les properes edicions del Món Màgic de les Muntanyes, així com també per millorar junts la Seu durant tot l’any. És evident, que la suma d’esforços entre tots suposa bons resultats per la Seu i per tant cal destacar-ho i agrair-ho molt sincerament”.