El món gastronòmic impulsa un homenatge a Joan Berenguer

El  grup Amics de Joan Berenguer, el nucli del qual està format pels principals xefs del país, i la publicació gastronòmica ‘Menja’t Andorra’, de la qual en va ser impulsor i coordinador de continguts, han organitzat un acte d’homenatge al gastrònom i crític gastronòmic andorrà, traspassat el passat mes d’abril a l’edat de 72 anys.

La iniciativa consisteix en un sopar-homenatge que es celebrarà el pròxim dimarts, 27 de juny, a les 9 del vespre, a l’Hotel AtiramCentric d’Andorra la Vella, durant el qual se servirà un menú gourmet elaborat per una dotzena de xefs del Principat. La proposta gastronòmica inclou fins a 14 plats diferents distribuïts al llarg de l’aperitiu, els entrats freds i calents, els plats principals i les postres. Tot plegat, maridat amb una selecció de vins i caves per acompanyar cada un dels plats.

El menú és l’homenatge que els xefs andorrans, amb qui Berenguer havia treballat estretament per divulgar la seva cuina, fan al seu còmplice i amic. El personatge ha estat la font d’inspiració d’un menú que recull la seva personalitat entusiasta, la seva passió pels productes de la terra i la seva admiració per totes aquelles persones i iniciatives que es desenvolupessin a l’entorn dels fogons.

Els organitzadors de la iniciativa han destacat que l’esperit del sopar és representar el tarannà i la personalitat de Joan Berenguer, marcada sempre per la jovialitat i l’energia que desprenia, al seu terreny predilecte: una taula ben parada, amb bon àpat i la companyia dels amics.

Tant Amics de Joan Berenguer com Menja’t Andorra confien que aquest acte sigui el punt de partida perquè el país pugui conèixer i, alhora reconèixer, el seu llegat, marcat per una dedicació i esforç constants per recollir i divulgar el patrimoni agroalimentari i gastronòmic del Principat. Alhora, l’acte també té la intenció d’acompanyar i donar suport a la família d’en Berenguer.

Vinculat al món de la gastronomia i la comunicació, que va combinar en tots els seus projectes, Joan Berenguer va entendre de seguida la importància d’un element com la gastronomia en la construcció de la identitat del país i com a pilar fonamental d’un producte turístic de qualitat.Entre els projectes dels quals va ser l’impulsor i col·laborador, en destaca la Mostra Gastronòmica, l’Andorra a Taula o la creació de l’Associació de cuiners d’Andorra.

(Foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES