rodriguezLa ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa la prova pilot del Model Andorrà d’Atenció Sanitària (MAAS) adreçada als pacients de diabetis mellitus, un afecció que afecta entre 400 i 500 persones.

La prova pilot esdevindrà un assaig del MAAS com  a model d’atenció sanitària i pretén millorar la qualitat i la seguretat assistencial i la millora de l’eficàcia i eficiència, amb la racionalització de les proves diagnòstiques i el consum farmacèutic.

Els pacients entraran en el sistema a través del seu metge de capçalera si aquest s’ha adherit a la prova pilot. El metge de capçalera de referència i la infermera seran els que vetllaran per l’assistència dels pacients durant l’any de durada de la prova, que inclourà un mínim de tres visites obligatòries més dos de voluntàries amb el generalista, una consulta amb l’oftalmòleg i l’odontòleg, les anàlisis preceptives i sessions d’educació grupal, entre d’altres proves. El pacient rep un tractament continu i integral i es beneficia del règim de tercer pagador amb un límit del 10 per cent de la factura sanitària.

Els metges que entrin al programa també rebran incentius de formació i econòmics. El Ministeri de Salut i Benestar ha previst programes de formació i l’accés a la història clínica compartida per als professionals adherits a més d’un incentiu fix de 5 euros per acte i fins a un màxim de 25 per pacient a l’any i un incentiu variable de 75 euros per pacient a l’any. El barem serà una comparació de tots els metges adherits d’acord amb els criteris de treball en equip, qualitat assistencial i eficiència.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada