El mite de la tercera edat i les NNTT cau gràcies a la salut

internet-tercera-edat

Els clixés gairebé sempre són un impediment per al progrés. En l’apartat dels llocs comuns de les NNTT el que relaciona la gent gran amb la tecnologia és dels més usats.

Per trencar aquest tòpic només hem d’observar algunes xifres que revelen que la gent gran són estrats de població que malgrat les dificultats estan molt interessats en acostar-se a les NNTT.

És el cas de l’enquesta realitzada per Accenture a més de 9.000 persones de països tan diferents com Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, Espanya, Estats Units, França, Anglaterra, Singapur i Espanya amb 220 participants de més de 65 anys.

D’aquesta manera el 79 per cent dels enquestats voldria tenir recordatoris per les seves malalties via telemàtica i el 87 per cent voldria demanar cita al metge a través d’internet.

La gran majoria dels enquestats consideren que és vital tenir accés a la informació sanitària i que gràcies a la xarxa això podria ser molt més senzill. El 79 per cent afegeix que seria molt útil poder renovar les seves receptes de forma electrònica i el 68 estaria disposat a comunicar-se amb el servei sanitari a través de la xarxa.

En resum, el clixé de vegades fa que la societat avanci. Qui hagués dit que la gent gran són els més proclius a una sanitat d’última generació?

Per Tecnonews / ACPG – Redacció