El Mirador de Bentanacs acollirà divendres una observació de la pluja d’estels

El  mirador de Bentanacs, al municipi alturgellenc d’Alàs i Cerc i en el límit del Parc del Cadí-Moixeró, acollirà aquest pròxim divendres, 11 d’agost, una sortida astronòmica nocturna per observar la pluja d’estels. La proposta organitzada per l’Associació Astronòmica de la Seu d’Urgell s’inclou en el programa de sortides ‘Rutes guiades a peu’.

L’activitat s’iniciarà a dos quarts de deu de la nit. Segons han anotat responsables de l’Associació Astronòmica no cal cap instrument òptic per tal d’albirar la pluja d’estels. Tot i així, es recomana portar roba d’abric, cadires o màrfegues per facilitar l’observació dels meteors. Durant la sessió, l’Associació també instal·larà diferents telescopis per contemplar la sortida de la lluna i del cel nocturn.

Els perseids, també coneguts com a llàgrimes de Sant Llorenç per la proximitat de la festa de Sant Llorenç, són una pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica del cometa Swift-Tuttle al travessar l’atmosfera terrestre. El fenomen es pot observar del 17 de juliol al 24 d’agost i assoleix un màxim d’activitat el 12 d’agost.  

Per participar a l’activitat és obligatori reservar. Cal formalitzar la participació abans de les 14 hores del dia abans de la sortida, a Turisme Alt Urgell (973 353112) o bé a Turisme Seu (973 351511).

Ràdio Seu