El  ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha estat l’encarregat de tancar aquest divendres al vespre la Jornada empresarial al Pirineu. A la seva intervenció, molt focalitzada en exposar les millores econòmiques d’Espanya els darrers anys, ha defensat “la competitivitat” com a eix vertebrador per mantenir aquest creixement. Ha de ser “la clau del país”, ha manifestat. Per la seva part, el president de la Trobada, Vicenç Voltes, ha reconegut que els empresaris hauran de viure en el futur proper dins un context mundial “d’incertesa”, però a la vegada ha assegurat que creix l’optimisme empresarial. De fet, un 58% dels assistents ha assegurat en una enquesta que contractarà a personal durant el proper any.

La Trobada empresarial al Pirineu ha comptat amb el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, per cloure dos dies de debat al voltant del món empresarial. Nadal ha aportat el punt de vista nacional, és a dir, des del concepte públic, per defensar què s’ha de fer per fer créixer l’economia. Al seu parer, l’eix bàsic sobre el que han de girar els esforços és la competitivitat, la qual ha de ser “la clau del país”. Competitivitat per millorar la qualitat i el preu, poder exportar més, recaptar més impostos i després repartir al ciutadà. Aquest seria el cicle al parer del ministre espanyol.

D’altra banda, Nadal també ha fet incís en la importància de no perdre el tren de la revolució digital que s’està vivint en l’actualitat. “El repte és posar el focus en la digitalització”, ha plantejat. Considera que l’èxit passa per saber integrar les noves tecnologies al nostre dia a dia.

També durant la cloenda, el president de la Trobada empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, ha destacat que la conclusió que es pot treure de les dos jornades és que “la incertesa és l’entorn en què haurem de gestionar el futur” i que cal, entre d’altres, una visió a llarg termini i lideratge. També ha manifestat que es veuen signes de recuperació sòlida i que la sostenibilitat serà, a més, una altra de les claus.

El darrer ponent a intervenir a l’esdeveniment, abans dels discursos de Nadal i Voltes, ha estat Enrique Dans, professor d’innovació a l’IE Business School. Dans ha reforçat el que el ministre plantejaria posteriorment, és a dir, la importància d’estar endollat a la revolució digital. Estem immersos en la revolució de les dades (el ‘big data’) i cal aprendre a “jugar amb elles”, a entendre-les. Dades que creen robots com Peeper, que ha fet acte de presència a l’escenari per demostrar la cada vegada més factible interacció entre robots i humans.

Més de la meitat dels empresaris crearan llocs de treball
A la meitat de la jornada d’aquest divendres, s’ha efectuat un baròmetre entre els empresaris participants a la Trobada. De les respostes obtingudes, destaca per exemple que un 78% dels empresaris té la perspectiva de facturar més aquest 2017 respecte de l’any anterior, i un 58% ha manifestat, a més, que crearà llocs de treball en els propers sis mesos.

Els empresaris també han hagut de respondre sobre qüestions polítiques tant de Catalunya com dels Estats Units. Així, un 57% ha manifestat, a la pregunta de com la incertesa política catalana l’afectava, que negativament. Un altre 49% ha dit que la política econòmica actuals dels Estats Units l’afecta negativament i, a l’últim, un 39% ha manifestat que és partidari que la Unió Europea faci difícil la sortida del Regne Unit.

ANA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada