El ministre de Justícia té la percepció que el col·lapse judicial és a prop

El nou ministre Josep Maria Rosell tem que la justícia estigui a punt del col·lapse. Diversos agents implicats, com ara el col·lectiu d’advocats, li han fet arribar que l’afer BPA hauria provocat una situació de saturació segons informa RTVA.

Josep Maria Rossell, que aquest divendres feia el primer discurs com a ministre de Justícia i Interior, també ha entrat en matèria judicial i ha obert la porta als canvis per a un sistema que està vivint la complexitat de l’afer BPA i molts situen a punt del col·lapse. A manca d’una trobada en profunditat amb els responsables del Consell Superior, sí que hi veu un sentiment de saturació des de d’altres agents implicats: “aquesta percepció la tinc des de l’exterior. El col·lectiu dels advocats parla sobre aquesta qüestió”. També ha assegurat que posar-hi solució “serà un dels reptes”.

Rossell no ha volgut donar per fet que Joan Antoni León passi a ser el nou secretari d’Estat de Justícia ni Cristina Roca directora d’Interior, però ha explicat que s’hi ha parlat i ha afegit que en uns dies es coneixerà qui assumeix aquests càrrecs.