El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, dimiteix per motius personals

El cap de Govern, Antoni Martí, ha comparegut aquesta tarda per informar del relleu al capdavant del ministeri de Justícia i Interior. El ministre, Marc Vila, serà substituït en els pròxims dies per l’actual secretari d’Estat, Xavier Espot.

Marc Vila ha acompanyat Martí en la compareixença per explicar que va decidir presentar la dimissió divendres per motius personals. Durant la roda de premsa, que ha comptat també amb la presència de Xavier Espot, l’encara ministre ha subratllat l’honor i el privilegi que ha estat ocupar el càrrec i ha agraït la confiança i el suport del cap de Govern i dels ministres així com la professionalitat i la vocació de servei dels seus col·laboradors. Vila ha manifestat igualment que continuarà donant suport al Govern i al seu projecte polític, tot i que per circumstàncies personals es vegi obligat a fer un pas enrere. “No cedeixo ni un mil·límetre en les meves conviccions polítiques i en la meva identificació amb el projecte.”

El cap de Govern ha volgut destacar no només la feina desenvolupada per Marc Vila sinó també la seva lleialtat i honestedat política. Ha subratllat la tasca “ingent” al capdavant el ministeri i ha citat de forma explícita el pla d’ocupació temporal a l’administració per als desocupats, l’obertura de les residències passives a través dels canvis a la Llei d’Immigració, la reestructuració i optimització del personal al servei de policia, l’impuls al pla de xoc de reforma de la justícia i l’agilització dels tràmits de separació i divorci amb el canvi de la Llei del matrimoni. “Demano al ministre Vila que, encara que no tingui cap responsabilitat específica encomanada, continuï posant la seva incalculable vàlua al servei del Principat d’Andorra i el seu Govern”, ha manifestat.

El cap de Govern també ha volgut agrair a Xavier Espot l’assumpció de les noves responsabilitats: “Estic segur que serà un excel·lent ministre i que sabrà fer honor al llegat del seu predecessor”. Antoni Martí ha remarcat que es tracta d’un relleu “coherent i suau” que garanteix la continuïtat del projecte, un relleu avalat pel mateix Marc Vila.

Xavier Espot, per la seva banda, ha agraït la confiança del ministre Vila i del cap de Govern. “Ningú no ha de veure aquest relleu com un trencament o com un final, sinó com una continuïtat”. Els reptes que el ministeri té plantejats són assumits per Espot “amb entusiasme i respecte”.

Xavier Espot (32 anys) ha exercit com a secretari d’Estat de Justícia i Interior des del passat mes de novembre. És llicenciat i màster en dret per ESADE, així com llicenciat en Humanitats per la Universitat Ramon Llull. Amb anterioritat, Espot exercia com a batlle adscrit a la secció civil número 2, a la secció de menors número 2 i l’antiga secció d’instrucció número 5.

Entre el gener i el maig del 2009 va treballar com a batlle en pràctiques, al Tribunal de Grande Instance de Tolosa i als Jutjats de Primera Instància de Barcelona. Anteriorment, entre el juliol i el desembre del 2008, va ser secretari judicial del Tribunal Superior de Justícia d’Andorra, adscrit a la Sala Civil, mentre que entre el setembre del 2004 i el juny del 2008 va ser secretari judicial de la Batllia, adscrit a la secció civil número 2, així com a l’antiga secció d’instrucció número 5.

A nivell professional, Espot també va treballar al 2004 com a tècnic del ministeri d’Afers Exteriors del Govern, adscrit al Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació al Desenvolupament.

El Govern preveu que l’acte de jurament del nou ministre tingui lloc el dimecres 25 a les 13 hores.

(Foto: S.F.G.)

 

2 comentaris

  1. El clan d´Escaldes li han fet massa misèries

  2. Aquesta dimissió ja se sabia feia mesos, arrel de les desavinences del Sr. Vila amb el Govern.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES