Cinca lamenta que les declaracions de Torra ‘no responen ni a l’esperit ni a la lletra’ de les reunions

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a les crítiques fetes pel president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, assegurant que les simulacions mostren que els cossos especials perdran un 50% de la jubilació. Cinca ha dit que no són manifestacions ‘ni de tots els sindicats de funcionaris ni tan sols de tots els sindicats de Bombers’ i que a més ‘no responen ni a l’esperit ni a la lletra’ del que es va dir a les reunions. A més, ha deixat clar que si hi ha col·lectius que s’han de continuar jubilant als 60 anys, hi ha fórmules perquè tinguin una prestació digna mentre no perceben la jubilació de la CASS.

El ministre Jordi Cinca ha criticat aquest dimecres les declaracions fetes pel president de l’ABA, Joan Torra, assegurant que les simulacions dels complements de jubilació no són creïbles i que suposaran que els cossos especials, en jubilar-se als 60 anys només cobrin un 20% de la jubilació.

El ministre ha assegurat que aquestes afirmacions no responen al que es va presentar durant les reunions amb els sindicats, ni al que consta en els documents de les simulacions que se’ls va trametre. En aquest sentit, Cinca ha recordat que no s’ha presentat una proposta concreta de nou model de complements de jubilació, sinó un seguit de simulacions que responen a preguntes que els propis sindicats havien fet.

També ha dit que en les simulacions s’estableix el que com a màxim pot assumir el Govern per fer un model sostenible en el temps, preservant al màxim els drets causats i passant a un model en què la pensió anirà en funció de l’aportació.

inca ha assegurat que si es manté la idea que els cossos especials s’han de jubilar obligatòriament als 60 anys, ‘és evident que aquest període l’hem de cobrir d’alguna manera’, i ha deixat clar que ‘això ja està explicat i més que valorat’. En aquest sentit, ha garantit que aquests funcionaris tindran ‘uns revinguts que els permetin viure perfectament’ fins que arribin als 65 anys, moment en què començaran a percebre la jubilació de la CASS, i que les simulacions demostren ‘que hi ha fórmules perquè això sigui així’.

El ministre també ha posat de manifest que una altra cosa és la possibilitat que tenen els cossos especials de prejubilar-se als 55 anys o fins i tot abans, i que aquesta és la qüestió que acaba encarint el model de complements de jubilació i que l’acaba fent inviable.

TOTES LES NOTÍCIES