El ministeri de Salut insta a la retirada de productes carnis per sospita de presència de listeria

El Ministeri de Salut i l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn (ASAE) han rebut una alerta alimentària a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea en referència a la possible presència de Listeria monocytogenes en certs productes carnis i que hauria provocat un brot de toxiinfecció alimentària a Alemanya. Per aquest motiu s’han iniciat les actuacions de gestió de l’alerta i la comprovació de la retirada del producte del mercat.

En el moment d’emetre aquest comunicat el ministeri de Salut no té constància de cap persona afectada per aquest bacteri. Així i tot, es recomana a les persones que hagin comprat el producte que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al seu punt de venda.

L’empresa fabricant és WILKE WALDECKER FLEISCH- UND WURSTWAREN GMBH & CO. KG (Twistetal-Berndorf, Alemanya) i els productes afectats són salsitxes de Frankfurt, salsitxes Bockwurst i productes similars. Com a mesura de precaució, es procedeix a la retirada del mercat de tots els productes de la marca Wilke procedents d’aquesta fàbrica que es trobin en el mercat amb la marca d’identificació DE EV 203 EG.

A més, com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin a la seva llar els productes indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.