familia-acollida

El ministeri de Salut i Benestar ha presentat avui la campanya de promoció de la figura de la família d’acollida, que té com a objectiu obtenir una borsa prou àmplia d’aquestes famílies. D’aquesta manera, es vol fer una crida a la societat andorrana, apel·lant al seu esperit solidari amb l’objectiu de generar una mobilització social, realitzant comunicació transversal a tots els segments de la població andorrana.

La finalitat del programa d’acolliment familiar és oferir protecció al menor en situació de perill mitjançant una família acollidora que en complementi la cura, l’educació, l’alimentació mentre la família d’origen no es pugui recuperar i responsabilitzar de les seves funcions com a pares.

Mentre que en l’acolliment en família extensa els acollidors formen part de l’entorn familiar més proper de l’infant, en el cas de l’acolliment en família aliena, objecte d’aquesta campanya, es tracta d’acolliments on no existeix cap vincle de parentesc entre el menor i la família que acull.

Els menors que poden ser acollits en aquest programa són tots aquells entre 0 i 18 anys que es troben en una situació de risc i han viscut situacions familiars i socials difícils, o que per situacions imprevistes d’urgència poden veure desateses les seves necessitats vitals. En aquests casos, l’acolliment és sempre temporal i es duu a terme mantenint la relació amb la família d’origen.

En el cas de les famílies d’acollida, aquestes poden ser qualsevol persona o família amb disponibilitat i compromís, amb fills o sense, major de 25 anys i amb residència legal al Principat. En aquest sentit, es tenen en compte diferents aspectes en un procés de valoració previ.

La campanya inclourà anuncis de premsa i pòsters a diferents centres de concurrència públic, així com un repartiment a totes les bústies del Principat de 28.000 díptics.

Les persones interessades es podran adreçar al telèfon 874800 o obtenir més informació a www.benestar.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada