El Ministeri de Cultura, a través del Departament de Patrimoni Cultural, està treballant amb el projecte d’una exposició anomenada “Benvingudes a casa! Les obres d’art fora d’Andorra”. Amb aquesta exposició es vol mostrar als ciutadans d’Andorra una part del patrimoni cultural religiós que va marxar del país durant la primera meitat del segle XX, i que va integrar museus i col·leccions privades d’arreu del món.

Es tracta, també, d’esvair dubtes o malentesos sobre aquest període i de fer un incís especial sobre l’interès en conservar el patrimoni cultural en els llocs per als quals va ser concebut, així com sobre la conservació del patrimoni cultural en general.

D’aquesta manera, l’exposició reuneix obres de l’art romànic i altres peces que provenen majoritàriament del Museu Nacional d’Art de Catalunya, les quals són rebudes per obres que estan a Andorra i que actuen d’amfitriones. Així, la talla de Sant Miquel de Prats acull les diferents peces del retaule de St. Miquel de Prats que han retornat a Andorra els darrers anys; la verge del Remei de Sta. Coloma acull les pintures murals de l’església; la pedra policromada de l’absis de St. Esteve d’Andorra la Vella rep els fragments de pintura mural de l’antic temple que es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya, i així successivament.

En el darrer espai de l’exposició es vol integrar una obra d’art contemporània que hagi estat creada expressament per aquesta ocasió i que s’inspiri amb el concepte del patrimoni i de la pèrdua de memòria. És tracta de treballar amb la importància del patrimoni en la construcció de la identitat. Aquesta convocatòria té doncs l’objectiu de seleccionar un artista que visqui al país i que presenti una proposta de creació que tradueixi els conceptes descrits anteriorment.

Les bases per aquest concurs es poden recollir a l’adreça següent:
Ministeri de Cultura – Edifici administratiu del Govern
C/Prat de la Creu, 62-64, 1era planta – Andorra la Vella

O bé es poden sol·licitar per correu electrònic a l’adreça següent:
contactepatrimoni@govern.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada