El ministeri de Cultura estudia els usos futurs de l’Hotel Rosaleda

El ministre de Cultura, Albert Esteve, i el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, han visitat avui l’edifici de l’Hotel Rosaleda, juntament amb l’arquitecte que ha encapçalat els treballs de consolidació, Enric Dilmé. La visita per les diferents estances de la infraestructura ha servit per explicar als representants dels diferents mitjans de comunicació com era la distribució de l’històric hotel, construït al 1941, i la fesomia de l’edifici actualment consolidat.

L’hotel va tancar l’any 1999, mentre que al 2003 es va començar a enderrocar part de la teulada, un fet que va malmetre l’estructura de l’edifici, que al 2004 va ser declarat bé d’interès cultural, tal i com ha recordat Dilmé. Les obres de consolidació es van iniciar el febrer de l’any passat i van finalitzat el passat mes d’octubre.

La consolidació ha tingut com a un dels reptes principals la restauració del pilar central sobre el qual se sostenia bona part de l’edifici, que juntament amb Ràdio Andorra suposa el principal exemple de l’arquitectura del granit a Andorra, tal i com ha assenyalat l’arquitecte.

Pel que fa al futur de l’edifici de l’Hotel Rosaleda, el ministre de Cultura ha recordat que les dificultats pressupostàries actuals obliguen a posposar la considerable inversió que suposaria rehabilitar tot l’interior de l’emplaçament, de manera que actualment els treballs se centren en estudiar les diferents possibilitats d’usos futurs de l’edifici. Per la seva part, el cònsol d’Encamp ha compartit la voluntat d’obrir en el futur aquest edifici emblemàtic per tal de donar-li valor.

Dilmé ha recordat que la prioritat dels treballs de consolidació ha estat la de deixar l’edifici en bones condicions per tal que sigui estable en el temps, permetent així que aquesta obra perduri fins que es prengui una decisió sobre l’ús futur que se li donarà.

(Foto: S.F.G.)

 

1 comentari

  1. A l’Alís solament se li hauria ocorregut fotre-hi més funcionaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *