El Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior estrena el documental ‘1+1>2 vincles que sumen’

vinclesAmb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha preparat un documental sobre la figura de l’assistent personal que rep el nom de ‘1+1>2 vincles que sumen’. La projecció pretén donar a conèixer com ha d’actuar un assistent personal davant de les persones amb dependència.

El documental ‘1+1>2 vincles que sumen’ explica el dia a dia de dos protagonistes, el Kiko Bella i el David Bueno. Els dos necessiten el suport del seu assistent personal per desenvolupar les tasques quotidianes i fins i tot en l’oci.

El rodatge del documental va començar al mes de juny i s’ha allargat fins a l’octubre i durant el mes de novembre es va dur a terme l’edició. El documental es veurà subtitulat en català i s’emetrà en audiodescripció per a persones cegues. Els invidents, el dia de la projecció, podran descarregar-se l’aplicació de mòbil ‘Audescmobile’ per tal de poder seguir el documental.

La preestrena tindrà lloc el pròxim 6 de desembre a les 19 hores a la sala polivalent del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. L’entrada és lliure i gratuïta. El documental també s’emetrà en diverses ocasions per Andorra Televisió. De fet, la primera projecció serà el mateix dimarts després de l’informatiu vespre.