El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret d’estructuració del Ministeri d’Afers Exteriors, que a més dels dos Departaments actuals, d’Afers Bilaterals i Consulars i d’Afers Multilaterals i Cooperació, crea el Departament d’Afers Europeus.

Després que el passat 17 de juliol prengués possessió del càrrec la nova ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, aquest dimecres el Consell de Ministres ha aprovat l’estructuració del Ministeri.

El Ministeri d’Afers Exteriors assumeix les competències pròpies en l’àmbit dels afers exteriors: bilaterals, consulars, Unió Europea, multilaterals i cooperació al desenvolupament. Aquests àmbits s’estructuren orgànicament en el Departament d’Afers Europeus, Departament d’Afers Bilaterals i Consulars i Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació. Els tres departaments compten amb el suport transversal de l’Àrea d’Afers Generals i Jurídics. A més, el ministeri comptarà amb Àrea de Cooperació Transfronterera i d’Afers Bilaterals de Proximitat.

Pel que fa a la creació del Departament d’Afers Europeus, coordinarà les relacions de les institucions andorranes amb les institucions europees. El Departament també col·laborarà amb altres departaments del Govern d’Andorra per tal de promoure la cooperació d’Andorra amb la Unió Europea.

D’altra banda, aquest mateix dimecres s’ha fet efectiva l’estructuració del Govern que atribueix al Ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació les competències de la secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, de la Secretaria d’Estat de Comerç i Competitivitat i del Departament de Transports. Així doncs, el Ministeri de Turisme deixa d’assumir Comerç i el Ministeri d’Ordenament Territorial, que fins ara gestionava Transports, també ho cedeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada