El mercat setmanal de la Seu d’Urgell -que se celebra cada dimarts i dissabtes- oferirà a partir demà dimarts, 15 de maig, un aspecte renovat. Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa la tinent d’alcalde de Promoció del Municipi de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, que ha explicat que aquesta renovació “és fruit d’un treball tècnic i de consens polític que ha tingut lloc durant dos anys, juntament amb entitats, comerços i marxants”.

Font ha explicat que la renovació del mercat de la Seu ve donada per diferents motius i alhora persegueix diversos objectius. “L’objectiu principal és millorar la qualitat de l’oferta per aconseguir atraure nous visitants i compradors a la capital alturgellenca”, ha remarcat la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Així doncs, s’endrecen les parades, és a dir,  que a partir d’aquesta setmana les parades estaran ubicades en un sol costat dels carrers Major, Canonges, Santa Maria i plaça Patalín. “Aquest important canvi farà més còmoda la circulació dels vianants que vagin a comprar al mercat i millorarà també la seguretat en cas d’emergència. D’aquesta manera, el mercat de la Seu s’adequa a la normativa europea de mercats”, ha afegit Mireia Font.   

Zonificació del mercat per productes

La reubicació de les parades del mercat de la Seu d’Urgell permet endreçar l’oferta que ofereixen els marxants per tipus de productes. En aquest sentit, el carrer Major, que amplia la presència del mercat fins a la part sud (a tocar del carrer Lluís de Sabater) s’hi concentraran els productes alimentaris. La part nord del carrer Major i una part de la plaça Patalín es trobaran ubicats els productes alimentaris de proximitat, mentre que a l’inici del carrer Major des de la plaça dels Oms, així com bona part del carrer dels Canonges, hi trobarem productes tèxtils i complements.

Un altre objectiu és que la plaça dels Oms quedi lliure de parades, espai on hi ha ubicada la Catedral de Santa Maria, monument més emblemàtic del centre històric de la Seu d’Urgell.

Val a dir que la part baixa del carrers dels Canonges seguirà ocupant cada dissabte Els encants dels Canonges, venda de productes de segona mà.

Gastromercat

Una altra novetat significativa que comporta aquesta renovació del mercat de la Seu és el nou projecte anomenat ‘Gastromercat’ que tindrà lloc els dissabtes amb l’objectiu de “potenciar noves experiències gastronòmiques que ens posicionin amb les tendències emergents dels mercats”,ha manifestat Mireia Font.

Gastromercat oferirà als clients del mercat la possibilitat de fer tastets gastronòmics, a peu dret, en diferents parades de menjar cuinat.

Fixar les parades

D’altra banda, un altre dels objectius que es proposa l’Ajuntament de la Seu d’Urgell és “tancar el mercat”, és a dir, evitar l’existència de parades eventuals, i així que totes passin a ser fixes. Actualment, 41 parades són fixes, sent el 80% del total, mentre que una vintena són eventuals o lliures.

Un altre objectiu per donar una més bona imatge de la mercat és que se sancionarà a les parades que no s’instal·lin durant 3 mercats seguits, i no ho notifiquin amb temps necessari, o que hagin faltat el 25% dels dies de mercat durant un any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada