El Mercat Medieval de la Seu tanca amb cinc mil visitants menys (Vídeo)

El tradicional Mercat Medieval de la Seu d’Urgell, que s’ha celebrat a la ciutat entre els dies vuit i nou de juny, ha tancat l’edició d’enguany amb una estimació de participació d’entre 12.000 y 15.000 persones, menys que els 20.000 de l’any passat, segons ha explicat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Jordi Pallarès.

El mal temps que ha patit durant gairebé tot el cap de setmana la capital de l’Alt Urgell pot explicar aquesta baixada dels assistents, ha assenyalat Pallarès, que malgrat les xifres d’aquest any considera que s’ha assolit els objectius marcats per l’Ajudanemnt: dinamitzar la ciutat i fer promoció dels seus encants medievals.

‘Tenim un carrer Canonges que de fet és un carrer medieval i jo crec que és un joia que tenim a la Seu i consolidant el mercat també consolidem una mica l’atractiu d’aquest carrer’, ha dit Pallarès.

‘A part com que es fan moltes activitats d’animació i molts tallers per a la mainada doncs tot això fa que sigui molt distret per sortir a donar un tomb i gaudir del dia si el temps no ho impedeix’, ha afegit.

Les novetats d’enguany han estat un sopar medieval, ambientat a l’època, que es va celebrar el dissabte al vespre i que va comptar amb una quarantena d’assistents, i una mostra gastronòmica d’un poble d’Itàlia per fer promoció dels seus arrossos.

En total, a més de l’animació i de les activitats preparades pels més petits hi han participat un centenar de paradistes, prioritzant els del Pirineu però provinents també d’altres indrets de Catalunya.

Menys andorrans

La baixada d’assistents d’enguany podria explicar-se, segons Pallarès, en el mal temps d’aquest cap de setmana, que pot haver frenat la baixada d’andorrans. ‘Si els dies no són tan bons la participació es basa una mica més en la Seu i els voltants, és una mica el que ens dóna el diferencial que hi pugui haver de gent’.