La  tecnologia està present a tots els nivells en l’àmbit socioeconòmic. La nostra vida és més tecnològica que mai, i la immersió de les TIC en la societat seguirà avançant de manera imparable.

Tots els sectors, d’una manera o altra, intenten adaptar-se a aquests canvis continus, i en l’àmbit de l’educació, cada vegada més sorgeixen iniciatives que van en aquesta línia. Segons explica David Monreal, professional amb 20 anys d’experiència en el sector online, 12 d’ells a InfoJobs com a desenvolupador de negoci, i fundador de l’escola de programació Skylab Coders, el sector privat és el que millor està responent als reptes que es li plantegen al món de l’ensenyament, mentre que a l’educació tradicional li està costant més. “Els principals problemes que presenta són la manca d’orientació a l’estudiant i programes acadèmics obsolets, que no saben adaptar-se als canvis i avenços, o que tot i que se centren en la tecnologia, no ensenyen com pensar i treballar en aquest camp”.

Els plans d’ensenyament i els seus continguts s’han d’adaptar a les innovacions tecnològiques. L’educació tradicional està formant grans teòrics en aquest terreny. Mentrestant, empreses de tot tipus i sector, demanen professionals formats en les noves tecnologies que sàpiguen respondre adequadament a les necessitats del seu negoci o projecte. “No necessiten genis de la tecnologia, necessiten obrers tecnològics, gent motivada i amb capacitats, que no només coneguin les tecnologies modernes, sinó també les bones pràctiques i metodologies que els permetin incorporar-se a equips de treball”.

La manca de candidats que encaixin amb aquests nous perfils professionals és un problema per al mercat laboral en termes d’ocupació, i per al teixit empresarial i el creixement econòmic. “En Skylab Coders ampliem i actualitzem de forma continuada el nostre currículum d’ensenyament, per adaptar-lo i incloure les noves tecnologies que estan demandant-cada vegada més en el mercat laboral”, explica Monreal.

És principalment per aquesta raó que el futur més immediat del mercat laboral està en les acadèmies ia les escoles privades que adapten les seves metodologies d’ensenyament a aquestes noves i canviants necessitats. “Si els programes de formació no s’actualitzen al mateix ritme que els avenços tecnològics, les empreses, professionals i l’economia en el seu conjunt, paguen les conseqüències”, insisteix David Monreal. “A més cal seleccionar a alumnes que tinguin curiositat i capacitat per reciclar-se en un entorn canviant”.

Si la finalitat última de qualsevol programa formatiu és preparar els estudiants per accedir al mercat laboral, universitats i entitats han de ser conscients del que demanden empreses i organitzacions. “Els perfils professionals que es demanen actualment són diferents als de fa 5 anys”.

Skylab Coders ha dissenyat una metodologia, tant d’ingrés a la seva acadèmia com de formació, que fins i tot permet als seus alumnes trobar feina tot just una setmana després d’haver acabat la seva formació, i fins i tot abans de graduar-se en les seves bootcamps. “El punt fort del programa formatiu dels nostres cursos intensius és el seu altíssim nivell, tant en la matèria que s’imparteix com el seu procediment i bones pràctiques, adaptant-se al que demana el mercat laboral actual”.

Fundada fa un any, Skylab Coders acaba d’inaugurar les seves noves instal·lacions al districte de la innovació de Barcelona, ​​el 22 @. L’acadèmia ofereix un espai als estudiants en què es garanteix la personalització a les classes.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada