El Centre Històric d’Andorra la Vella tornarà a ser l’escenari, a partir d’aquest dissabte 5 de maig, del Mercat de la Vall, que arriba a la tercera edició amb l’objectiu d’oferir un atractiu afegit per als turistes i els ciutadans del país.

La mostra de productes artesans i agrícoles nacionals, que compta amb la col·laboració de l’Associació de comerciants del Centre Històric i Productors agrícoles i artesans d’Andorra, se celebrarà cada primer dissabte de mes entre el maig i l’octubre entre les 11 i les 19 hores. Enguany el Mercat incorpora com a novetat una part itinerant de paradistes que oferiran singularitats i, a partir del mes de juny, s’incorporaran activitats temàtiques, com la brocanteria, la costura o la vinicultura.

En aquest sentit , la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, ha assenyalat durant la presentació de l’activitat que “volem que el Mercat creixi no només en paradistes sinó també en qualitat”, per la qual cosa s’han organitzat accions complementàries a la mostra pròpiament dita. Així doncs, per a aquesta temporada també s’oferiran tallers gratuïts de manualitats a les tardes (entre les 16.30 i les 18.30 hores) amb la participació d’entitats cíviques, on els assistents podran aprendre a treballar materials com la fusta i el ferro, a fer les tradicionals falles de Sant Joan o a preparar cosmètics naturals, entre d’altres.

El nombre d’expositors es manté estable respecte les edicions anteriors i per a aquesta primera mostra del maig hi participaran 18 paradistes, una xifra que anirà en augment de manera progressiva fins als 25.

La presidenta de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, Anna Riberaygua, ha celebrat que el Mercat de la Vall s’hagi consolidat perquè “això ens permetrà crear una cita permanent en l’imaginari de la gent del país, que sabrà que cada primer dissabte de mes hi ha activitats aquí”. I pensant en els turistes, hi ha afegit, l’acció servirà per potenciar el centre històric de la parròquia.

El director d’Agricultura del Govern, Landry Riba s’ha mostrat convençut que la mostra serà “el millor dels aparadors” per als productors agrícoles andorrans, que en aquesta edició faran més èmfasi en l’oferta agroalimentària.

El Mercat de la Vall, que va néixer el setembre del 2016, té vocació de continuïtat i vol esdevenir un referent permanent del Centre Històric de la capital. La iniciativa, impulsada per l’àrea de Promoció Turística i Comercial del Comú, va sorgir d’una proposta inicial de l’Associació de comerciants per revitalitzar la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada