El Mercat d’Artesania d’Ordino es va celebrar en paral·lel a l’Exposició de Botànica

Tal com vàrem comentar en el nostre article de la setmana passada, a continuació ens permetem resumir el mercat d’artesania que es va fer en paral·lel a l’Exposició de Botànica de la Catalunya Nord, un reportatge ja publicat en aquesta mateixa secció de “Pinzellades”.

El mercat local organitzat pel departament de turisme del Comú, va tenir lloc als jardins de la Casa Pairal d’Ordino i va aplegar diversos expositors des de l’art de la pintura fins a l’artesania en diferents vessants, que va incloure la presència dels fabricants locals de cervesa de la marca Alpha.

Aquesta minicervesera fundada l’any 2007 a la Cortinada, per dos emprenedors, Antonio Medina i Heiko Kirchner, van oferir els seus 4 tipus de cervesa:

L’Alpha Pilsener amb un 100 % de malta i llúpul, resulta una cervesa suau i aromatitzada amb un to cítric que la caracteritza per a consumir-se entre els 4 i 6 graus centígrads. La malta és ordi germinat artificialment i degudament assecat. Aquest producte es emprat arreu com a succedani del cafè. El llúpul (Humulus lupulus) s’en conreen les seves infrutescències precisament per a la elaboració de la cervesa.

L’Alpha Torrada d’alta fermentació, dóna lloc a una cervesa dolça amb una suau amargor al final al paladar. Està recomanada per acompanyar patés, carns a la brasa, i especialment el formatge Roquefort amb torrada calenta. El punt ideal d’aquesta cervesa es troba entre els 5º i els 7º centígrads.

L’AlphaA Weissbier, s’elabora amb una combinació del 70 % de blat maltejat, 10 % de blat pur, 20 % de malta anglesa i una varietat de llúpuls alemanys. S’obté una cervesa de blat amb matisos de plàtan i punts de cítrics. És ideal per acompanyar els plats de peix i marisc així com els arrossos suaus. Es recomana servir-la entre els 4 i 5 graus centígrads.

L’Alpha Negra Crepúscul, produïda amb 12 tipus de malta: 3 maltes bases, 3 maltes torrades, 3 negres i 3 especials (arròs, panís i blat).

La seva especificitat radica en què només empra 50 grs. de llúpul per cada 200 litres. La seva fermentació realitzada a 1.360 mts. d’altitud només es pot fer en dies de lluna plena, la qual cosa limita la seva producció a tan sols 450 botelles mensuals. La seva exclusivitat li permet ser una cervesa ideal per a degustar xocolata, fruits secs, o fins i tot per prendre després del cafè. Es recomana consumir-la, entre els 8º i 9 º centígrads.

L’altra destacada producció andorrana present al mercat va ser el “Nectum d’Avet” un producte elaborat a base de pinyes d’avet (Abies alba) que es recullen cada any d’agost a octubre. Tenen una maceració de 8 mesos en sucre biològic. La seva gran aplicació en gastronomia li ha permès oferir una ampla gamma de productes propis que sota el nom de “Nectum d’Andorra”, exporten a diferents països.

L’empresa andorrana sota el nom de Opció Cuina S.L., també ha creat un producte balsàmic de Nectum d’ús terapèutic per als problemes de gola i faringitis.

A part ofereixen caramels a base d’olis essencials i Nectum que són molt apreciats.

Finalment, al mercat vàrem poder admirar les pintures i aquarel·les de la Magdalena Prats, així com els treballs en bosses de mà i complements que va presentar entre altres participants, la Montse Guasch també resident a Ordino. Una bona aportació local que els visitants van saber valorar merescudament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.