El Mercat Càtar de Castellbò presenta ‘Arnau, el vescomte de ferro’

El Festival Càtar del Pirineu té aquest cap de setmana la seva parada més propera a la Seu, amb la celebració del Mercat Càtar i la Fira dels Bons Homes, a Castellbò. La recreació històrica ‘Arnau, el vescomte de ferro’ és la principal novetat d’enguany i es podrà veure tant dissabte a la nit com diumenge.

El programa d’actes comença aquest dissabte, dia 11, a les 6 de la tarda amb la caminada guiada pel Camí de l’Últim Càtar, tot resseguint el camí per on van portar Guillem Belibasta de Turbiàs a Castellbò, on va ser empresonat. La trobada serà a la Font del Pati. Cal fer la inscripció prèvia al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Més tard, a 2/4 d’11, hi haurà la primera recreació històrica del cap de setmana sobre Arnau de Castellbò, conduïda per l’historiador Carles Gascón i l’escriptor Isidre Domenjó i amb la participació de veïns de Castellbò i del municipi. L’activitat és itinerant i sortirà des del Castell. I a 2/4 de 12, els Diables de l’Alt Urgell oferiran un espectacle pirotècnic.

Diumenge, dia 12, s’obrirà el Mercat Càtar a les 10 del matí, amb la presència d’artesans de la vall de Castellbò i d’arreu del Pirineu i demostració d’antics oficis tot el dia. Paral·lelament, a les 11 començarà una cercavila medieval amb músics, actors i dansaires. A 1/4 de 12 es podrà escoltar el pregó d’inauguració del Mercat, a la Plaça de l’Església; a 2/4 de 12, danses medievals amb Pep Lizandra; a 1/4 d’1, animació musical a la placeta de Sant Joan; a 2/4 d’1, les extraordinàries històries del joglar Hug de Six, a la placeta de Sant Joan; i a la una, una nova recreació d”Arnau, el vescomte de ferro’.

Els actes de la tarda començaran a les 5 amb animació musical, seguida de noves sessions del joglar Hug de Six i de la recreació històrica. El programa es clourà a 2/4 de 8 del vespre amb una visita guiada al Castellbò històric.