El menjador social del Casal Calones d’Andorra la Vella atén 45 persones en cinc mesos

Des que es va posar en funcionament el menjador social del Casal Calones del Comú d’Andorra la Vella el 2 d’abril passat fins el dia 3 de setembre, s’han atès un total de 45 persones, de les quals 35 són residents legals i 10 il·legals. La majoria és de nacionalitat espanyola (22), i dels expedients atesos (37) la majoria són d’Andorra la Vella (26). Pel que fa a la despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al Casal Calones i àpats a domicili. Aquestes xifres s’han conegut en el decurs de la reunió del projecte de menjador social que s’ha realitzat aquest dimarts i que ha estat presidida per la cònsol major d’Andorra la Vella i la ministra de Salut i Benestar.

45 persones -set dels quals són infants, quinze dones i 23 homes- que corresponen a 37 expedients o casos, ha atès el menjador social del Casal Calones del Comú d’Andorra la Vella durant els cinc mesos que porta en funcionament des que es va obrir el 2 d’abril d’enguany. 35 de les persones ateses són residents legals al país, i la resta (10) són il·legals. A més, 13 d’aquestes persones estan fora de la xarxa social del país. Pel que fa a la despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al Casal Calones i àpats a domicili.

Per nacionalitats, la distribució l’encapçala l’espanyola amb 22 persones; la segueix la portuguesa amb 9 casos; la francesa amb 6; l’andorrana i la marroquina amb tres cadascuna; i l’argentina i la nord-americana amb una persona cada una.

Les xifres distribuïdes per parròquies, que corresponen al període que va des de l’inici fins al 3 de setembre, reflecteixen que 26 dels expedients corresponen a Andorra la Vella, 6 a Escaldes-Engordany, 1 a Canillo, 1 a Sant Julià de Lòria i 1 a Encamp. Els dos casos restants no tenen domicili fix.

Sobre la tipologia de família continuen sent el separats els majoritaris (19 expedients atesos). Hi ha 14 solters, 3 casats i una persona vídua. Dels separats, 4 són famílies monoparentals.

La majoria de casos (18) s’han derivat al Ministeri de Salut i Benestar. 2 dels casos s’han derivat a institucions fora del país i altres 8 no ha estat possible derivar-los a cap institució o entitat. La resta els han assumit entre Càritas i el Comú d’Andorra la Vella.

Pel que fa a la resolució final dels expedients atesos només tres han tingut una resolució negativa; 4 dels casos encara estan a l’espera de la seva resolució; i la resta (30) han tingut una resolució positiva.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES