El meló, una fruita diürètica i refrescant

Juntament amb la síndria, el meló és una de les fruites més refrescants i una de les més populars durant els mesos d’estiu.

El meló és el fruit d’una planta que es diu Cucumis Melo i és originària de les regions asiàtiques, tot i que hi ha estudiosos que situen el seu origen a l’Àfrica. El que és innegable és que aquesta és una fruita que es conrea en zones càlides i mediterrànies. Hi ha diverses varietats de meló, que es classifi quen en funció del tamany i de les característiques de la pell.

El meló té un alt contingut en aigua mineralitzada, que ajuda a calmar la set. A més a més, té la facultat de ser estimulant de la gana, a més que posseeix excel·lents propietats diürètiques -conseqüència de l’alt contingut en aigua- i també laxants. És per aquest motiu que molts especialistes recomanen aquesta fruita en casos de pedres al ronyó, per exemple.

A banda de l’alta concentració d’aigua, el meló destaca per l’elevat contingut en ferro. També trobem percentatges de calci, fòsfor i de vitamines A, B1, B2 i C. Recordem que les vitamines són imprescindibles en la nostra dieta diària per al bon funcionament de l’organisme i de l’estat de la pell.

Tot i aquests efectes positius, el meló està contraindicat en persones diabètiques i també en aquells casos en què la ingesta provoca irritació de les vies digestives.

El baix contingut en greix, que se situa en menys de 0 grams per cada 100 de consumits, dóna mostra del baix poder calòric del meló, que aporta 25 calories als 100 grams.

El meló és, a més a més, una fruita que també s’utilitza per a remeis de bellesa. Té reconeguts efectes descongestionants i hidratants no és estrany veure diversos productes cosmètics i de cura del nostre cos que continguin extractes de meló.

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES