El meló una fruita refrescant, diürètica i vitamínica

meloEl meló és una de les fruites més populars que es consumeixen durant l’estiu per les seves qualitats refrescants. És, a més a més, un producte amb baix poder calòric i uns 100 grams equivalen, aproximadament, a unes cinquanta calories.

Resulta, per tant, el complement ideal per picar entre hores perquè, a més, la quantitat de fibra que conté provoca un efecte saciant quan mengem aquesta fruita.

Pel que fa als minerals, en destaca el potassi, element que juntament amb l’alta aportació d’aigua, contribueix al gran poder diürètic del meló i que, per tant, sigui una fruita que ajuda a evitar la retenció de líquids en el nostre organisme. La riquesa en potassi, combinada amb el baix contingut en sodi, també resulta adequat per a les persones amb problemes d’alta tensió arterial.

A més a més, durant l’època estiuenca resulta una manera molt dolça de rehidratar-se, atès que el contingut en aigua se situa al voltant del 90%

En relació amb les vitamines, la C hi és especialment present. Es calcula que 100 grams d’aquesta fruita aporta més de la meitat de vitamines d’aquest grup que recomana la Organització Mundial de la Salut. Obtenim, d’aquesta manera, un bon grapat d’antioxidants que ajuden a les nostres defenses.
Pel baix contingut en sucres, el meló pot ser una fruita que en certs casos persones amb diabetis moderada en puguin consumir, si així ho prescriu el metge.

D’altra banda, per a algunes persones amb problemes estomacals, el meló pot resultar indigest, especialment a la nit.

El meló el podrem trobar en els nostres mercats des del mes de maig al mes de setembre, com a època natural.

Per saber si està al punt, haurem de triar un exemplar estriat que tingui un bon pes respecte del tamany i que al copet de palmell soni a buit.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES