El Butlletí del Consell General publica, aquest dimarts, l’informe de la ponència de la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme sobre el projecte de llei per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables. Finalment, després del debat en comissió, de les set esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata, quatre no han estat aprovades, una ha estat aprovada per unanimitat i dues han estat transaccionades i aprovades per unanimitat. El punt més rellevant és el límit que es posa al màxim subvencionable en aquests projectes de rehabilitació d’edificis i energies renovables, que en un principi no quedava marcat, i finalment s’ha determinat en un màxim del 40%.

Entre les esmenes que van presentar els socialdemòcrates al projecte de llei per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, van proposar limitar el màxim subvenionable al 15% en el primer cas i al 20% en el segon, ja que en el projecte inicial no es limitava i per tant es podria fins i tot haver subvencionat la totalitat d’algun projecte. Segons ha explicat la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, després d’aquesta esmena el ministre va proposar marcar aquest límit en el 40%, i finalment es va aprovar l’esmena transaccionada per unanimitat amb aquest percentatge.

El que no ha convençut als socialdemòcrates és que el text no determini uns requisits econòmics per als sol·licitants d’aquestes ajudes. Gili considera que s’haurien de donar les subvencions als que realment ho necessitin i no ho puguin pagar per si mateixos, però els demòcrates no han volgut acceptar aquesta modificació del text, i això serà el que pressumiblement criticaran els socialdemòcrates en el debat d’aquest dijous al Consell General.

Perquè aquest text pugui ser votat en la sessió de debat d’aquest dijous, tal com publica el Butlletí del Consell General, s’ha hagut d’escurçar en un dia els terminis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada