El maracujà, una fruita exòtica rica en carbohidrats

maracuja

El maracujà, també conegut com a fruita de la passió, és una fruita originària de l’Amèrica Central i del Sud, tot i que es conrea actualment en d’altres territoris com Nova Zelanda, Austràlia, Sud-àfrica, Israel…

Es tracta d’una fruita no molt consumida aquí, tot i que la trobem fàcilment formant part de iogurts o de sucs.

L’aigua, en una proporció del 73% és el principal component del maracujà, tot i que, paral·lelament, també té una alta quantitat de carbohidrats, per la qual cosa el valor calòric també és moderament alt, unes 100 calories per cada 100 grams consumits.

Pel que fa al contingut vitamínic, destaca la presència de provitamina A i vitamina C, vitamines antioxidants beneficioses per al nostre organisme i el sistema immunitari. La vitamina C, a més a més, contribueix a una millor assimilació del ferro. Quant a minerals, trobem proporcions destacables de potassi, fòsfor i magnesi.

D’entre la seva composició, també hi trobem fortament present la fibra, un tipus especial de carbohidrat que té la principal missió en el nostre organisme de regular el trànsit intestinal i de regular els índex de colesterol.

Exerceix també un poder saciant, per la qual cosa també pot ser un bon complement en la dieta.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES