password

Un nou cas ens ha demostrat que per molts esforços al respecte, la seguretat al ciberespai no està garantida. Un grup d’enginyers formats per membres de Google i de la petita empresa Codenomicon, van descobrir el 8 d’abril passat una fallada de seguretat, altrament anomenat “bug” en el programari OpenSSL, una biblioteca virtual que s’encarrega de la privacitat de dades sensibles a internet. D’aquesta manera els hackers tenien la possibilitat d’obtenir informació dels usuaris, com les seves contrasenyes, sense deixar rastre. Era l’anomenat Heartbleed.

El grup d’enginyers va alertar el Departament de Seguretat dels Estats Units del que molts han considerat el major error de seguretat de la història de la xarxa.

D’aquesta manera, nombrosos portals que funcionaven amb el programa en qüestió van avisar als seus usuaris i instar-los a canviar de contrasenya.

No són pocs a continuació anomenem aquelles pàgines importants i d’ús massiu que se sap del cert que han estat afectats i els usuaris de les que han de canviar de contrasenya: Instagram, LinkedIn, Trumblr, Google, Yahoo!, Gmail, Yahoo Mail, Etsy, GoDaddy, Minecraft, SoundCloud, Box, Dropbox.

En altres casos trobem de portals dels quals no se sap cent per cent segur si han estat afectats: Facebook, Twitter, Netflix i WordPress.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada