El MACBA, primer gran museu català que acomiada personal per les retallades

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), ha acomiadat nou treballadors, convertint-se així en el primer gran museu públic de Catalunya que extingeix contractes de feina arran de les retallades. Des del centre museístic s’han al·legat problemes econòmics per justificar la mesura.Com que la xifra de personal que ara es queda sense feina no arriba al 10% del total (és d’una mica més del 9%), no s’ha de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Abans dels acomiadaments, la plantilla d’aquest museu estava integrada per 99 persones.

Els treballadors, que han fet una concentració per protestar contra la reducció del nombre d’empleats, sospiten que pròximament podrien haver-hi més extincions de contractes. Segons la presidenta del Comitè d’Empresa, Patrícia Quesada, “se suposava que el MACBA havia de ser l’eix vertebrador dels centres d’art de Catalunya”, projecte que ara entra en contradicció amb les retallades i els acomiadaments, d’acord amb el parer de la plantilla.

El MACBA va crear-se el 1988 a partir d’un Consorci integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Museu d’Art Contemporani de Barcelona. El Ministeri de Cultura va incorporar-se el 2007 als òrgans de govern del centre, segons es desprèn del web del museu.

Fonts del MACBA han destacat que enguany les subvencions per al funcionament de les instal·lacions s’han reduït un 30% respecte a l’any anterior. Els 9 acomiadaments han afectat diferents departaments, entre els quals el de comunicació, amb 3 persones.

Per Lamalla.cat / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.