El MACBA mostra el llegat del truncat Centre Internacional de Fotografia

En el patrimoni fotogràfic espanyol té un paper important el Centre Internacional de Fotografia Barcelona (CIFB), una institució pionera que, entre els anys 1978 i 1983, va dur a terme una tasca significativa en el camp de la fotografia.

Escola, sala d’exposicions, biblioteca, cine i bar al mateix temps, el centre fou impulsat per Albert Guspi i es va dedicar a la docència, la divulgació i la producció, i va ser una peça clau en el debat sobre la fotografia durant la Transició.

Fruit d’un treball de recerca, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) recupera amb una exposició i un llibre, l’experiència truncada d’aquest centre singular. La mostra aplega quasi 600 imatges (263 còpies d’època i 310 diapositives) sobre la vida popular a Barcelona, així com un conjunt documental inèdit (cartells, publicacions, articles, fulletons…) que passarà a formar part del fons del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA.

Així mateix, la publicació inclou entrevistes i testimonis de molts dels participants en l’experiència del CIFB, i que constitueixen una font oral de primer ordre per a investigacions posteriors.

Per Ens de comunicació / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.